Photoperiodism i blomstrende planter

October 8

Photoperiodism i blomstrende planter

Photoperiodism refererer til hvordan blomstrende planter reagere på længden af dagen og natten. Mange planter producerer blomster baseret på længden af dagen. Long-dag planter blomst i slutningen af foråret og forsommeren, når dagene er lange (12-16 timer) og nætter er korte. Short-Day planter blomst i sensommeren og tidlig falde, når dagene er korte (mindre end 14 timer) og nætterne er længere end otte timer.

Kemien i Photoperiodic svaret

To bølgelængder af lys er vigtigt i den photoperiodic reaktion: røde på 660 nanometer (nm) og far-red på 703 nm. Disse bølgelængder påvirker phytochrome, en blå-grøn pigment findes i blomstrende planter. To former for phytochrome, Pr og Pfr, er en del af den photoperiodic reaktion. Pr absorberer rødt lys, og Pfr absorberer far-red lys. Lave koncentrationer af Pfr er et tegn på en lang nat (kort dag), at bringe på blomstring i short-day planter, mens undertrykke blomstring i længe-dag planter. Høje koncentrationer af Pfr angiver en kort nat (lang dag) og forårsage længe-dag planter til at blomstre, mens undertrykke blomstring i short-day planter.

Betydningen af mørket

Mørket nat er vigtigere end dagens lys i påvirker blomstring. Hvis et lysglimt opstår om natten, afbryder det blomstrende svar. En periode med mørke i løbet af dagen påvirker dog ikke blomstring meget.

Dag-Neutral planter

Blomstrende planter, udviklet sig tæt på ækvator, hvor længden af dagen ændrer sig lidt hele året, er dag-neutral planter. De afhængige indre signaler eller temperatur signaler for blomstring.

Overvejelser

I drivhuse, kan avlere manipulere længden af dag og nat til at forårsage planter til at blomstre uden for sæsonen. For eksempel, julestjerner naturligt blomst i foråret, men drivhuse kan producere julestjerner til jul ved at efterligne lysforhold på forår.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com