Hvad er navnet på blomsten, der lugter råddent for fluer?

July 3

De lugter af råddent kød eller afføring. De tiltrækker fluer. Der kunne ikke elsker en plante sådan? Mens nordamerikanske gartnere vokser en matrix af ildelugtende planter, er de mest almindelige stinkende blomstret i arum-familien. Omfatter voodoo lily (fastfood spp.), dragon lily (Dracunculus vulgaris) og Titan arum (fastfood titanium), også kaldet corpse flower. Disse planter tiltrække insekter bestøve dem, så duftende bad er plantens sirenen sang.

Karakteristika

Fastfood arter vokser fra knolde, og deres blomst er en blad-lignende rødlig-lilla spathe med en opretstående spadix. Spadix bærer kvindelige støvveje på de base og mandlige støvdragere over dem. Når anlægget er klar til bestøvning, udsender det en dårlig lugt; men når det er bestøvet, lugt stopper. Insekter landing på spadix bringe pollen fra andre blomster af samme art, befrugtende anlægget. Anlægget fælder så insekter natten over, at sende dem ud om morgenen fuld af frisk pollen, til at befrugte andre planter.

Voodoo Lily

Den voodoo lily producerer en dyb vin-rød spathe, der ligner blomsten af en calla lily (Zantedeschia spp.), en anden arum familie medlem, selv om den voodoo lily's oprejst spadix når to gange så højt som blomsten. Mens mange voodoo liljer er tropisk og derfor dyrkes som potteplanter, trives andre udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7b gennem 10. Den slående fastfood konjac, med en 5-mund-tall blomst, er hårdfør til USDA zone 6.

Dragon Lily

Dragon lily får sit navn for sine blomstens lighed med åbne munden af en ildsprudende drage. Dens rødlig-lilla spathe læner sig sidelæns, med en dyb lilla spadix stikker ud som en tunge. Sin fligede blade klynge omkring sine plettede stængel, som når 2 til 3 fødder høj. Rødderne er en hudirriterende og giftige hvis ikke kogte. Det er hårdfør i USDA zone 7-10.

Titan Arum

Også kaldet corpse flower, producerer dette gigantiske anlæg en af de største blomster i planteriget. Den enorme, maroon-lipped spathe når 20 fod høje og 15 fod lang, ligner en upside-down klokke med en høj spadix voksende oprejst i midten. Titan arum blomstrer kun hvert par år, og blomsten varer kun en dag eller to. Dens lugt tiltrækker ådsler-spise biller og fluer.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com