Vinter ørken planter

July 4

Vinter ørken planter

De fleste kontinenter på planeten indeholder en eller flere ørkenområder, med ørkener dækker omkring en femtedel af landet. De hotteste ørkener er fundet omkring de tropiske regioner og ækvator, mens de koldeste ørkener er placeret i de yderste nordlige dele af jorden, i nærheden af den arktiske region. Nogle ørkener har sæsonbestemt regn eller sne, mens andre forbliver det meste tørt. Planter, der bor i ørkenen områder er afstemt efter de sæsonbestemte forskelle har specielle tilpasninger, der tillader dem at overleve.

Tilpasning

Da ørken klima har tendens til at være ekstrem den ene eller den anden, har planter lært at tilpasse sig de barske klima. I ørkener hvor regnen kommer om vinteren, flerårige og årlige planter forbliver hvilende i den varme, tørre sæson og spire ekstremt hurtigt så snart om vinteren ankommer regnskyl. De er nødt til at vokse hurtigt og formere sig i de våde sæson. Hvis vinteren er kold, med eller uden sne, er planter tilpasset til at bruge denne tid som deres hvilende periode.

Desert typer

Der er to grundlæggende typer af ørken; kolde ørkenen hvor vinter tid temperaturen falde til frysepunktet og nedenfor, og den varme og tørre ørken hvor vintrene er milde og sjældent komme til frysning. I den kolde ørkenen, planter forbliver hvilende i vinter, men i den varme og tørre ørken, vinteren er tiden for spiring, blomstrende og reproduktion. Planter i en varm og tør ørken tendens til at være lille og lav til jorden, så de kan reducere vandtab på grund af fordampning.

Klassificeringer af planter

Planter, der lever i en ørken, hvor vinteren er varm og der er lidt nedbør kaldes xerophytes. Disse planter omfatter saltbush, sagebrush, Joshua Trees, cactus og creosot bush. Disse er planter, der vil tåle tørke om vinteren og holde butikker af vand i deres blade, stængler eller rødder. Når der er en lille vinter regn, xerophytes indsamle regn nær overfladen af jorden med et system for spredning, lavvandede rødder. Phreatophytes er planter med rødder lige modsat af xerophytes. Phreatophytes har meget lange og dybe rødder, at tappe vand forsyninger under jorden. Disse omfatter planter som mesquite og tamarisk træet.

Vinter planter

Eksempler på ørken planter, der kommer til live i vintermånederne er ørken sand verbena, Mojave aster og ørken pensel. Så snart jorden er våd fra vinter-regn, disse planter spirer eller producere blomster inden for dage. Disse særlige planter er nødt til at reagere hurtigt efter vinter regnen, så de får tid nok til at reproducere og producere frø. Frøene kan modstå den varme og tørre forhold om sommeren.

Vinter frøbank

Vinter ørken planter drop og sprede deres frø ind på den hårde eller sandet jord efter regnen er gået. Frøene er enten spises og spredt af dyr eller er tilbage på jorden hvor de forbliver inaktive indtil den følgende vintersæson. Betegnelse for deposition af frø i jorden kaldes en frøbank. Hver sæson, der kan være tusinder og tusinder af frø er fremstillet af årstidens planter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com