Hvad er asbest fibre?

July 6

Asbest er sammensat af bittesmå fibre, der bliver luftbåren, når asbest-holdige materialer er beskadiget. Det naturligt forekommende stof bruges kommercielt på grund af dets modstandsdygtighed. Men når fibrene bliver letsmuldrende og bryde op i mindre stykker, kan de blive luftbårne og forårsage sundhedsmæssige problemer ved indånding.

Kilde

Asbest er et naturligt mineral, der adskiller i fleksible fibre. Naturligt kan forekommende asbest udvindes fra geologiske aflejringer, der kan findes i 20 amerikanske stater. Asbest er til stede i luften og naturligt strømmende vand.

Typer

Der er seks typer af asbest mineraler, inddeles i to fibertyper, chrysotil og amfibol. Gruppen chrysotil opstår i lag af krøllet fibre, dannet i ark. Asbest forekommer som hvide, fine, bøjelige fibre at tegner sig for størstedelen af asbest-relaterede sygdomme. Amfibol Gruppen består af kæde-lignende strukturer består af lige fibre.

Bruger

Asbest er kommercielt nyttige på grund af dens ikke-brændbart materiale, ikke-ledende, kemisk resistens. På grund af denne modstandsdygtighed over for varme, elektrisk strøm og kraft bruges mineralet ofte i byggebranchen. Asbest har været anvendt i brandsikring, tagdækning, gulve, til dekoration og lydisolering. Som et resultat findes af mineralet i de fleste hjem, skoler, fabrikker og offentlige bygninger.

Farer

Før asbest fibre anvendes kommercielt, de skal gå gennem processen, hvor fibrene er indarbejdet i det produkt, de bruges til. Men over tid, asbestholdige produkter alder eller forfald, blive forskubbet eller håndteres forkert, som kan forårsage fibre blive letsmuldrende. Når de fibre blive letsmuldrende, partikler kan frigøres i luften og kan angive lungerne indånding.

Sundhedsspørgsmål

Mennesker, der udsættes for asbest, især dem tilbøjelige til høje eksponeringsniveauer på grund af deres erhverv, har en højere risiko for at udvikle asbest-relaterede sygdomme eller skade. Mulige sundhedsmæssige problemer i forbindelse med indånding af asbest er asbestose, Mesotheliom, lungekræft og kræft i fordøjelsessystemet. Asbestose er en kronisk sygdom i lungerne forårsaget ved inhalation af asbestfibre. Piercing fibre forårsage irreversibel ardannelse i lungevæv, som forhindrer udveksling af ilt og kuldioxid og forårsager åndedrætsbesvær, hvilket kan resultere i døden. Når fibrene er indlejret i lungerne, forbliver de der permanent. Mesotheliom er en kræft i membraner, der linje bryst og lunger, og symptomer omfatter smerter i brystet, åndenød, hoste, abdominale kramper og smerte. Lungerne og fordøjelseskanalen kræft er også manifesteret når tumorer udvikle sig som følge af indånding af fibre.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com