Blomstrende planter, der har udviklet forskellige strategier for befrugtning

July 6

Blomstrende planter, der har udviklet forskellige strategier for befrugtning

Blomstrende planter udgør størstedelen af planteliv i næsten enhver type af naturlige miljø. De omfatter 88 procent af alle arter i planteriget, en dominans på grund af blomstrende planter forskellige strategier for befrugtning.

Co-Evolution

Blomster skal sprede pollen for at blive befrugtet og reproducere. Blomsterplanter Co udviklet sig med specifikke bestøvere, såsom insekter, millioner af år siden.

Form, duft og farve

En blomst form, duft og farve tiltrække visse bestøvere. Yucca blomster er formet så kun et lille møl kan bestøve dem. Liget lilje blomstrer lugt ligesom et rådnende lig, som tiltrækker ådsler biller og fluer. Møl er aktive om natten; blomster bestøvet af møl er hvide eller har lyse farver, så de er synlige om natten.

Vind bestøvning

Blomster bestøvet af vinden er normalt grøn, lille og har ingen kronblade. Blomster af sukker ahorn (Acer saccharum) hænger nedad så vinden blæser dem rundt, sprede pollen.

Mandlige og kvindelige blomster

Nogle planter har separate mandlige og kvindelige blomster. De første blomster på et nyt anlæg til græskar er typisk kun hanblomster. De første kvindelige blomster åbne omkring en uge senere. Græskar hanblomster producere både pollen og nektar. Kvindelige blomster har flere nektar, men ingen pollen. Den mandlige blomster nektar tiltrækker insekter, som gøre gentagne ture og i sidste ende bestøve de kvindelige blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com