Hvordan planter, der flyder i vand frø spredning?

July 8

Hvordan planter, der flyder i vand frø spredning?

Planter vokser i de fleste levesteder og kan endog findes i ferskvand og saltvand i hele verden. Selvom landplanter reproducere ved frø, som er spredt af en række metoder med vinden eller flytning af dyr, skal undervands planter gøre uden vind og afhængige af andre midler til at sprede deres frø.

Flydende

I modsætning til planter, der lever i jord, har flydende vandplanter en tyk stof der skal bære frø rundt omkring dem. På grund af dette sprede mange vandplanter frø gennem vandet blot ved at lade frøene løsrive og flyde opad langs vandet strøm. Disse plante frøene flyder indtil de finder en passende plantning stedet hvor de slår rod og begynder at vokse. Flydende anlæg, at holde sig tæt på vandkanten, siv og åkander, anvender flydende frø til at reproducere. Denne metode sikrer det oprindelige anlæg ikke er konkurrerer om ressourcer med sit afkom, men kan føre til mange frø vil ubrugte som de vasker i upassende steder hvor de ikke kan spire.

Frøbanker

Andre akvatiske planter producerer frø, der ikke afrive oven på vand, men i stedet falde i seng i nærheden af anlægget. Jord neden for vandet er ofte ikke nærende og sandstrand. Da disse frø falder gennem regelmæssig strøm, er de deponeret på samme sted. Dette skaber en frøbank, hvor ældre frø nedbrydes langsomt, ernæring for nyere frø og fremme vækst. Denne proces kan tage år af såning, da en frø kan forblive i op til 10 år i sedimentet, hvis det ikke har spiret.

Animalske Transmission

Som med mange planter, er en måde vandplanter spire gennem udskillelsen af dyr. Anlægget producerer frø er omfattet af en spiselig frugt, der er attraktivt for en vand fugl eller akvatiske dyr. Når dyret har spist frugt, bærer det frø materiale inden for det væk fra moderplanten og mod plantning friskmalet. Frøet er ufordøjelig og skubber med resten af måltidet, deponeres i en synkende pakke af gødning.

Jordstængler

Selvfølgelig, er en måde at få succes i vandet at undgå frø spredning alle sammen. Mange flydende vandplanter som krøllede blade vandaks og hydrilla, udvide deres kolonier med underjordiske stængler kaldet jordstængler. Disse skafter bryde ud som sovende knopper, der vokser en ny fabrik ved siden af overordnet. Dette fører til tætte kolonier af planteliv i pletter under vandet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com