Hvornår er det tid til at beskære en Rose Bush?

July 9

Hvornår er det tid til at beskære en Rose Bush?

Typen rose og tid om sommeren, at det blomstrer bestemmer hvornår og hvilken type beskæring det behov. Arter og rugosa roser har brug for meget lidt beskæring; de har lange perioder med bloom og afslutte med dekorative hyben. Som roser var hybridiseret for at øge størrelse og antallet af blomster, kræves planter mere hjælp til at opretholde god form og attraktive bloom.

Forår og sommer Deadheading

Deadheading er den enkleste form for beskæring og udføres i hele vækstsæsonen. Det fjerner ikke kun utiltrækkende falmede blomster, det forsinker frø dannelse og fjerner rådnende væv, der giver fodfæste for viral og svamp sygdomme såsom botrytis blight. Blomstre stilke skal skæres ca 1/4 tomme over en vender udad fem eller syv-blade stængel--nye stammen vil vokse i retning af blad-stilken. Deadheading opfordrer igen blomstrende sorter til at producere mere blomstrer. Fordi det fremmer vækst, bør blomster ikke skæres eller deadheaded efter 1 oktober så anlægget til at begynde overgangen til vækstdvale for vinteren.

Tidlige forår beskæring

Hybrid te, grandifloras, floribundas, miniaturer og de nye busk roser, herunder Knock Out roser, bloom på træ dyrket i indeværende år og nyder godt af beskæring i slutningen af vinteren eller meget tidligt forår. Beskær igen blomstrende gamle haven roser som bourbonerne og hybrid evig og Portland roser i foråret før de blomstrer. Stokke er skåret ned til 6 til 12 inches høj og grenene vokser ind i midten af busken er fjernet. Tynd eller døde Stokke skal fjernes og suckers vokser nedefra graften bør blive revet væk. Antallet af spanskrør er derefter reduceres med en tredjedel. Busk roser bør ikke blive beskåret deres første par år, som de etablerer sig.

Beskæring efter Bloom

Gamle haven roser som alba, Gallica, op, damask og mos roser blomstrer i forsommeren på gammelt træ. De har brug for dødt træ og suckers fjernet og enhver udtynding afsluttet efter de blomstrer for at give planten tid til at vokse nye træ. Gamle haven roser behøver kun nok beskæring til at holde dem pænt; re bloomers bør nøje deadheaded for at holde dem vokser. De kan beskæres i sensommeren eller slutningen af vinteren.

Vandrere og bjergbestigere

Vandrelaug vokser langs et hegn eller mur og sende blomstrende canes langs deres længde og blomstrer en gang i foråret. De skal beskæres kun at holde dem i kompakt form og til at fjerne dødt træ. Fjern eventuelle stokke, der vokser på tværs af andre Stokke til at undgå skader, som kan give sygdom. Beskære Vandrelaug i forsommeren når de er færdig med blomstrende. Klatrere, på den anden side er gentage bloomers og bør beskæres i det tidlige forår når side skud kan skæres tilbage til 6 inches at fremme blomstring. Sene bloomers tåler beskæring i efteråret før hårdt fryser udløse vækstdvale.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com