Hvad er forskellen mellem sphagnum & pottemuld?

July 10

Hvad er forskellen mellem sphagnum & pottemuld?

Hvis du er på vej til havearbejde butikken for at hente forsyninger til din næste landskabsarkitektoniske projektet, er pottemuld og sphagnum på din indkøbsliste. Med held fuldføre en havearbejde projekt involverer forståelse nødvendige materialer og formålet med hver. Mens sphagnum og pottemuld ikke er det samme, indeholder pottemuld normalt sphagnum. Hvis du laver din egen pottemuld, er sphagnum på din indkøbsliste.

Sphagnum

Tørv består af mos og rådnende plantemateriale. Mos i tørv er sphagnum, også kaldet sphagnum eller sphagnum mos. Sphagnum danner en stram, bløde, svampet mat, vokser op til 20 inches høj. Det vokser almindeligvis i sumpe. Sphagnum absorberer og holder vand og øger de sure jordbundsforhold, som hæmmer svampe vækst.

Pottemuld

Pottemuld er en plantning medium til dyrkning af planter. Dens grundlæggende ingredienser omfatter typisk sand, vermiculite, perlit og sphagnum. Ingredienserne kan variere, opfylde behovene hos forskellige plantearter. Nogle gartnere gøre deres egen pottemuld, mens andre køber færdigpakkede kommercielle potning mix. Efter at pottemuld, dræber varme blandingen skadegørere på planter.

Potning jord ingredienser

Hver ingrediens i pottemuld har et andet formål. Sphagnum hjælper pottemuld bevarer fugten. Sandet er typisk groft sand, den samme type brug i byggeriet. Det bistår i dræning. Perlite fremmer også dræning. Det er en vulkansk glas, som forhindrer komprimering af pottemuld. I stedet for pelite bruge nogle potning jord vermiculit, et naturligt mineral. Pottemuld kan indeholde andre ingredienser, såsom gødning eller kompost.

Sphagnum anvendelser

Sphagnum har andre anvendelser i haven. Gartnere tilføje det til jordens top til at holde fugt. Efter plantning et nyt træ eller busk, sphagnum tilføjet omkring den jord top på plantens base hjælper med at holde jorden fugtig. Gartnere også bruge det til at skabe en sphagnum-baserede pottemuld, passende for frø spiring. Havecentre sælge tørv Potter, som er lille, økologiske containere, der anvendes til at starte stiklinger. I stedet for at fjerne planten fra beholderen, når ompotning, simpelthen plante objektbeholderen tørv i jorden.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com