Pyracantha buske

July 11

Pyracantha buske

De geniale crimson bær pyracantha buske lysne trist vinter landskaber på tværs af USA. Disse let at vokse medlemmer af familien Rosaceae plante stammer i Europa og Vestasien. "Pyracantha," på græsk, betyder "firethorn," den almindelige betegnelse for denne stedsegrønne busk. Skarpe, udstående torne kan tjene som afskrækkende at ubudne gæster og trespassers når pyracantha buske er plantet ved et vindue eller massevis langs en kant.

Dyrkning

At nå en ens højde og spredningen af omkring 10 fod, kan ornamentale pyracantha busk være lokket ind i voksende fladt mod en væg eller espalier. Disse stauder foretrækker fuld sol og veldrænet, let sur jord. Blanke grønne blade vokser 1 tommer bred og op til 4 inches lang. Ildelugtende, omend prangende, hvid blomst klynger åbne i foråret før tykt klaser af fantastisk frugt vises, vokser langs woody grene produceret det foregående år. Pyracantha bær modnes i efteråret, begejstret aviær dyreliv, der fest på frugt hele vinteren.

Hybrider

Den kolde hårdføre Teton kultivar kan prale med gyldent gule frugter og kan nå en højde på 12 fod med en 4-mund spredning. Også kolde-hardy, Gnome-hybrid med en 6-fods højde og 8-fods bredde, producerer orange bær, og frugter af samme farve dukker op på lav-spredning Lowboy, som kun vokser til ca. 3 fod høj. Den 12-foot-tall og -bred Mohave giver et væld af store, orange-røde bær. Den orange frugt af fyrig Cascade bliver rødt i løbet af vinteren; denne kultivar når en højde på 8 fod og bredden af 9 fod.

Sygdomme

To sygdomme forvolde alvorlige skader på pyracantha buske: brand blight, en bakteriel sygdom, der forårsager blomster at sværte og visne og en svampe betingelse er kendt som skurv, der bliver mørkere bær og forårsager bladtab. Raking nedfaldne blade og fjerne døde grene og kviste samt sprøjtning med fungicider mindske spredningen af disse trængsler. Sygdomsresistente hybrider omfatter fyrig kaskade, Mohave og Teton.

Skadelige insekter

Bladlus og skalaer lægge æg på pyracantha buske, der efterfølgende skade planterne. Bladlus suge saft fra blade og stængler, men sprøjtning gartneri olie og insekticid sæbe hjælper med at kontrollere disse skadedyr. Skalaer producere en overflod af sticky honningdug på pyracanthas, der fører til udvikling af sodede skimmel. Administration af insekticider til hele anlægget i foråret kan styre skala angreb.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com