Helbredsmæssige farer ved stikkontakter

July 13

Helbredsmæssige farer ved stikkontakter

De U.S. Consumer Protection Safety Commission stater, at omkring 3,900 folk i gennemsnit besøge deres lokale skadestue hvert år på grund af skader forårsaget af kontakt med husstandens stikdåser. Omtrent er en tredjedel af dette nummer børn, der har stukket enten en metalgenstand eller en finger ind i stikkontakten. Dette tal omfatter dog ikke de mennesker, der dør gennem kontakter med forretninger og aldrig nå op på skadestuen.

Menneskekroppen er en god dirigent

Stikker din finger eller enhver anden del af kroppen, har til et levende stikkontakt, (et tilsluttet et kredsløb transporterer elektricitet) potentiale til at skade, deaktivere eller slå dig ihjel. Som den menneskelige krop består af ca 70 procent vand, er det en meget god dirigent. Når det kommer i kontakt med elektricitet, vil elektriciteten rejse gennem kroppen til jorden i løbet af sekunder.

Mindre kropslige dysfunktion

Selv om elektrisk stød kan være dødelig, kan mindre chok producere midlertidig kropslige dysfunktion. De omfatter umiddelbar muskelkramper eller træthed når de først kommer i berøring med elektricitet, der kan fortsætte i lang tid efter kontakt er ophørt. Hovedpine kan forekomme i nogen tid efter chok, samt midlertidige vejrtrækningsproblemer. Bevidstløshed er også fælles under og umiddelbart efter, elektriske stød. Forbrændinger på det område, der kom i kontakt med forretningen kan forekomme så godt.

Større kropslige dysfunktion

Ud over døden, kan større kropslige dysfunktion omfatte midlertidig eller permanent synstab. Høretab er også almindeligt. Hjerneskade kan dog forekomme normalt når kontakt med elektricitet er længere end et par sekunder, samt respirationsstop eller svigt. Hjertestop er også udbredt, især med ældre og børn.

Person, der modtager stød må ikke berøres direkte

Hvis en anden person direkte berører personen ved at modtage elektrisk stød, vil elektriciteten også bevæge sig gennem den anden persons krop, eventuelt producerer de mindre eller større kropslige dysfunktioner tidligere opført. Den person, der modtager stød skal trukket fra stikkontakt ved hjælp af en vare, som ikke lede elektricitet, som et kosteskaft. Når personen, der er fri for forretningen, bør lægehjælp søges straks.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com