Sygdomme i en lavendel anlægget

January 15

Lavendel planter giver en spektakulær kulisse af farve til hjemmet haven. Lavendel er også meget efterspurgt for behagelig aroma produceret af blomsterne. Mens normalt hårdføre, lavendel lider af nogle sygdomme og skadedyr som avlere bør være klar over.

Geografi

Lavendel er fundet i hele USA. Forskellige typer af lavendel er mere egnet til visse klimaer; arter af lavendel kan dog findes i plantning zoner 3 til 10.

Lucerne Mosaic Virus

Lucerne mosaik virus spredes til lavendel fra spyt af bladlus, som spiser bladene. Det kan også overføres til sunde planter af plettet opskæring saks. Alpha mosaik virus er karakteriseret ved gule områder på bladene og kan dræbe en hele lavendel patch, hvis de inficerede planter ikke fjernes.

Jesper

Lavendel planter er modtagelige for en svampeinfektion, kaldet shab. Sporerne svæve gennem luften og inficerer planten, forårsager stængler at vende brun og stilken af anlægget til at vende sort. Inficerede planter skal graves op (herunder alle rødder) og brændt.

Root Rot

Lavendel foretrækker sandstranden, godt porebeton jord. Hvis jorden er for meget ler og bevarer vand, kan root rot sat. Planter kan rebound fra root rot, hvis jorden er tilladt at tørre ud og rødderne er ikke blevet alvorligt beskadiget.

Overvejelser

Lavender elsker lyse sol. Planter i halvskygge eller dem, der ikke får nok sol ofte har hæmmet i deres vækst og svage immunforsvar, hvilket gør dem til et oplagt mål for sygdom. Holde dine planter sund ved at plante dem i en solrig plet.

Fun Fact

Lavendel gør en lækker te. Prøv lagt i blød en teskefuld tørret lavendel i en kop varmt vand i 10-15 minutter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com