Hvornår man skal plante Verbena?

July 14

Hvornår man skal plante Verbena?

Der findes flere sorter af jernurt (Verbena spp.), herunder både flerårige og årlige typer. Flerårig verbenas kan dyrkes som enårige i klimaer, der er for koldt til at overleve, så plantning variere i områder, hvor verbenas ikke er hårdfør. Mos verbena, stive verbena, blå vervain, brasilianske verbena og efterfølgende verbena område alle stauder, mens Verbena x hybrida er enårige.

Frø

Start frø indendørs for at drage fordel af et forspring på foråret omplantning udendørs. Afhængigt af forskellige verbena, er frø startet indendørs tre til fem uger før den sidste frost. Plante flerårig verbena frø i haven efter den sidste frost eller i sent sommer/tidlig efterår i US Department af landbrug plante hårdførhed zoner 5 og op.

Stiklinger

Holde stiklinger med ingen blomstrer indendørs over vinteren for årlige verbena sorter. De er normalt plantet i potning jord lige efter opskæring. Nogle kultivatorer skære bør lægges i blød i en rode hormon løsning for en dag eller så første, men det er ikke strengt nødvendigt. Stiklingerne rod over vinteren, og derefter kan transplanteres til haven når jorden bliver varmere.

Transplantationer

Plante Planteskole-købt verbenas, stiklinger og stiklinger i foråret efter den sidste frost. Verbenas, naturalize og sprede frø hvert år kan være plantet senere, som blomsterne vil dukke op hvert år uden genbeplantning af gartner. Flerårig verbenas transplanteret i tidligt falde vil sandsynligvis ikke blomstre, men vil udvikle et stærkt rodsystem i de næste år i USDA plante hårdførhed zoner 5 eller højere.

Lemon Verbena

Lemon verbena er ikke et sandt verbena men er ofte forveksles med verbena på grund af dens navn. Denne verbena følger plantning tidsplanen for flerårige verbenas. Det er imidlertid kun hårdfør i USDA plante hårdførhed zoner 9 og 10, så det ikke bør plantes i efteråret i USDA plante hårdførhed zoner 8 og nedenfor. I områder længere mod nord, er det plantet i foråret som en staude eller holdes i Potter flyttet indendørs om vinteren.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com