Plantning dybde for Ambrosia sukkermajs

November 1

Sørge for at begrave ambrosia sukkermajs frø i den rigtige dybde til at få en sund start din afgrøde. Bynke-ambrosie er en hurtig-voksende sommer majs, der producerer søde, flavorful ører. Korrekt plantning dybde er vigtig, når du forsøger at dyrke majs. Plantning frø for tæt på kan overfladen af jorden forhindre dem fra udryddelse. Plantning frø for dybt kan hæmme vækst.

Plantning dybde

Nogle gartnere bygge små bjerge eller bakker af jord til at plante majs. Lange rækker af mounded jord kan også bruges til såning majs frø. Frø kan også sås på dyrkede, flad jord. Uanset metoden plantning altid måle plantning dybden fra det højeste punkt på jordens overflade går nedad.

Tør jord

Kontrollere jord fugt og temperatur før plantning ambrosia sukkermajs. Det skal ikke plantes indtil jorden har varmet til 65 grader Fahrenheit. Frost skader majs, som i sidste ende påvirker antallet af ører du høst i slutningen af vækstsæsonen. Tage en håndfuld jord og presse den i din næve at teste sin moistness. Hvis jorden ikke holde sammen godt og smuldrer let, når du åbner din hånd, er det tørt. Når jorden er varm og tør, placere frø 1 til 1/2 inches dybt i jorden.

Våd jord

Hvis jorden holder sammen efter du har klemt det i din næve, er det fugtigt eller vådt. Når jorden er køligt og fugtigt at røre, begrave frø 1/2 tomme dyb. Plant mindst to rækker af ambrosia sukkermajs til at sikre tilstrækkelig bestøvning og øre produktion. Hvis afgrøden er holdt sunde, vil hver stilk producere ene øre af majs. Ikke plante ambrosia sukkermajs nær andre majs sorter at forhindre krydsbestøvning, der kan påvirke smagen af dine ører. Sukkermajs, der bliver bestøvet af andre typer smager ikke som sød, udvikle en stivelsesholdige smag i stedet. Ambrosia sukkermajs, som er hvid, også ser anderledes ud hvis bestøvet af gul majs, men dette kan ikke påvirke smagen.

Høst

Når plantet korrekt, vil ambrosia sukkermajs komme til fuld modenhed i ca 75 dage. Kornet er moden, når den ydre skallerne bliver brun og silkeblød i tekstur. Kerner, når presset, producerer en svagt mælket udseende juice når majsen er moden. Mælk fase varer nemlig en spørgsmål i dage, så det er vigtigt at høste majs hurtigt. Høst ved at få et fast hold på øret og vride blidt mens du trækker nedad for at fastgøre det ned af stokken.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com