Hvor ligger avocadoer?

July 18

Hvor ligger avocadoer?

Avocadoer er en alsidig frugt--ikke vegetabilske--i familien bær. Med held dyrkes i tropiske og moderat klima, kan avocado findes på verdensplan i både pikante og søde retter.

Mexico

Avocado stammer i syd-centrale Mexico tusinder af år siden, og kan have været tæmmet der så tidligt som i 500 BC spanske conquistadorer indført frugt til Europa i 1500-tallet. Mexico er i dag det største producent af frugt, leverer mere end 40 procent af verdens avocado eksport.

USA

Den første avocado træ i USA blev plantet i Florida i 1833 og avocadoer blev indført i Californien i 1871. Nu producerer Californien omkring 90 procent af landets avocado afgrøde, Californien Avocado Kommissionens opfattelse, med mere end halvdelen af dem, der dyrkes i San Diego County. Florida og Hawaii har også vellykket avocado industrier.

Andre steder

Avocadoer vokse hele verden i tropisk og moderat klima. Australien, Kina, Filippinerne, Mellemamerika, Grækenland og Israel alle producere avocadoer for deres hjemmemarkeder. Chile er en anden top-producent, eksporterer de fleste af sine avocado afgrøde til USA. Den Dominikanske Republik også eksporterer avocadoer, mens Indonesien forbruger de fleste af sin produktion.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com