Sådan fjernes mug fra træ møbler

January 26

Skimmelsvampe eller mug er en type svamp, der trives og ganger i varme, fugtige miljøer, især på organiske materialer som papir, læder, træ, naturlige fibre eller overflader belagt med den mindste mængde af organisk materiale, såsom mad eller jord. Møbler af naturtræ er især udsat for meldug, hvis ordentlig pleje ikke er taget til at forhindre dens vækst. Den bedste udvej er naturligvis forebyggende foranstaltninger såsom at fjerne fugt og rutinemæssigt rengøring dine møbler. Men i tilfælde af din træmøbler er plaget med mug, Følg disse trin for at fjerne det:

Instruktioner

•Begin så snart du bemærker skimmel eller opleve fugtig, muggen lugt forbundet med mug.

•Soak en ren, blød vaskeklud i en løsning lavet af 3 dele vand og 1 del mildt rengøringsmiddel. Vride løsningen indtil dugen er næsten tør. Aftør overfladen af møbler til at fjerne skimmelsvamp fra det.

•Aftør kun et lille område på et tidspunkt. Følge op med en anden vaskeklud dyppet i almindeligt vand. Brug en ren, tør klud til at tørre grundigt overfladen.

•Kontroller at hvert område er helt tørt, før du fortsætter til et andet område.

•Anvend en renere at udslette dine møbler, hvis du bemærker hvid, fedtet film på det møbler. Det er voks oprustning, og brug skal rengøres, ellers formen vises igen. Følge op med et tyndt lag voks, pasta, som du har fjernet dine møbler af omslaget beskyttende voks.

•Rengør den skimmel, der er vokset til træ under finish (ikke på færdige område) af forsigtigt skrubbe det berørte område med en løsning lavet af 5 dele vand og 1 del klor blegemiddel. Skyl overfladen grundigt med almindeligt vand. Tør grundigt. Brug ikke blegemiddel på færdige flader.

•Lad ud rengjort møblerne i sollys i et par timer, hvis du kan. Sollys aids i oxidation og vil hjælpe med at fjerne kilden til skimmelsvamp/mug. Sikre, at dagen er klart, med meget lidt fugtighed i luften. Tjek vejret før du fortsætter. Du ønsker at fjerne mug, ikke tilskynde den.

•Kontakt professionel refinishers når overdreven meldug er opstået på værdifulde antikke møbler.

Tips & advarsler

  • De fleste møbler er lavet med ovntørret tømmer og er belagt med fugemasse. De er dermed ikke så modtagelig for skimmel. Men hvis de får lov til at være i tæt kontakt med organisk materiale såsom jord, planter og mad eller er placeret i dårligt ventileret og fugtige områder, øges chancerne for udvikling af skimmelsvamp. Undgå denne situation ved at tage godt vare på dine møbler og sikre, at dine møbler er endelige finpudsning i form af voks frakke eller fugemasse.
  • Når du bruger klor blegemiddel, bære gummihandsker. Også undgå langvarig kontakt med hud og øjne og ikke indånde dampene.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com