Californien Blackberry planter

January 26

Et almindeligt syn langs vejsider og i felter, brombær trives i overalt i Californien. Kun én art af blackberry forekommer naturligt i Californien, med mange flere indført ved et uheld eller på anden måde af gartnere og gartnere. Invasive brombær opstår i områder hvor vand er til stede hele året, som langs åer; men de sprede aggressivt under passende forhold, effektivt outcompeting hjemmehørende arter for ressourcer.

Pacific Blackberry

Pacific brombær (Rubus ursinus) forekommer i overalt i Californien og er den mest udbredte indfødte blackberry arter i det vestlige USA. Lav og spredning, det skaber tætte brombærbuske af næsegrus eller efterstillede Stokke dækket i torne og tre-fligede sammensatte blade med savtakkede kanter. Blandt de mest karakteristiske kendetegn ved Pacific er blackberry dens blomster, som er hvid med meget smallere blade end andre blackberry arter. De vises langs ældre grene i forsommeren, senere modning i en afgrøde af duftende, forsumpet bær.

Elmleaf brombær

Hjemmehørende i Europa og dele af Nordafrika, elmleaf blackberry (R. ulmifolius) ankom i Californien som en haveplante, senere undslippe dyrkning for at kolonisere store dele af kysten. Ligesom andre brombær producerer elmleaf blackberry tætte dynger af semi-oprejst, flakkende Stokke selv om bladene af arterne, der er forskellige, med en 5-fliget, håndformede form består af glatte kanter foldere. Frugten er mindre og seedier end mest dyrkede sorter af blackberry, selv om de er duftende og sød.

Himalaya Blackberry

Den mest udbredte indførte arter af blackberry i Californien er Himalaya blackberry (R. armeniacus). Det sker langs åer, kunstvandede Marker og veje i hele staten, danner tætte, 6-fods-høje hække af flakkende, tornede Stokke. Hvert spanskrør vil ligge mellem 15 og 25 fod i længden, forsynet med tætte løv består af fem sammenvoksede sammensatte blade. Frugten af Himalaya blackberry er værdsat for sin sødme og duft, fører til dens introduktion til staten som et kommercielt afgrøde.

Allegheny Blackberry

Hjemmehørende i det østlige USA, Allegheny blackberry (R. allegheniensis) er en invasiv art, der findes hovedsagelig i det nordlige Californien. Det er blandt de mindste arter af blackberry, danner en sprawling, tornede busk sjældent overstiger 3 fod i højden. Vokser til kun 3 inches i bredden, er bladene små og gullig-grøn farve med dyb veining og lidt savtakkede kanter. Fra maj til juli, Allegheny blackberry blomstrer frodigst langs ældre grene, forsynet med hvide, slanke-grafitmine blomster, der modnes til lille, mørk-violet frugt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com