Skygge planter til dammen kantning

July 21

Skygge planter til dammen kantning

Planter, som anvendes på dammen kantning betegnes som marginale planter. De foretrækker at have deres rødder nedsænket i vand i mindst nogle periode af vækstsæsonen. Marginale planter vokse godt i konsekvent fugtig haver, og flere vil trives i områder af skygge.

Identifikation

Skygge planter, der trives på dammen kanter omfatter japansk sød flag (Acorus gramineus), hjemmehørende i vådområder i Østasien og taro (Colocasia esculenta), hjemmehørende på tropiske sumpe i Sydøstasien.

Beskrivelse

Taro er en urteagtige flerårig plante dyrket for sin store, hjerteformede, 2 til 3 fod lange blade. Planten vokser fra tykke knolde og når en modne højde på op til 8 fod. Japansk sød flag er en græs-lignende plante med 6 til 14 tommer lange blanke blade knive. Planten blomstrer med ½-tommer blomster på hule stængler.

Kulturelle forhold

Japansk sød flag vokser godt i skygge og er hårdfør i US Department of Agriculture zoner 6 til 9, trives godt på dammen margener. Anlægget begynder at brune hurtigt i tør jord og virker bedst når neddykket 3 til 6 inches i vand. Taro trives i Sure, frugtbar og fugtig til våd jordbund. Den foretrækker områder i delvis skygge og er hårdfør i USDA zoner 8-11. Overfør ved at dividere knolde i vinter eller det tidlige forår.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com