Hvordan man opbygger en stor have Dam med beton

July 21

En pludrende bæk, ender i en dam sætter et notat af ro i haven. Selv hvis du ikke har en pludrende brook og den havebassinet er lavet af beton, kan denne ro stadig blive din. Beton er ikke for svag på hjerte. Det er en udfordrende materiale at arbejde med. Dog gør sollys glinting off vandoverfladen, mens fisk dart under og åkander bloom ovenstående din indsats værd.

Instruktioner

•Evaluate stedet hvor du ønsker at bygge dammen. Det bør ikke modtage afløb ud fra resten af gården eller være i en permanent sumpede placering. Hvis du har planer om voksende åkander eller andre vandplanter, bør placeringen modtage mindst seks timers sol om dagen.

•Outline formen på dammen med en haveslange indtil det har konturer, der bedes du og passer til resten af landskabet. En formel landskab ser bedst med et formelt, geometrisk formet Dam. En naturaliseret Dam passer i en uformel landskab.

•Fyld en zip-låst plastpose med mel. Skær et hul i hjørnet, så melet løber ud i et støt tempo. Bruge mel til at markere hvor haveslangen er, derefter fjerne slangen.

•Dig omrids med en skovl til en dybde af 2 til 4 fod plus en anden 8 inches for grus og beton. Dammen skal være mindst 4 fod dybt, hvis du planlægger at holde koi fisk. Åkander kræver en dybde af 3 fod. Lavvandede vandhuller få varmere i sommermånederne så holde det i tankerne.

•Juster dammen sider så toppe er niveau med hinanden. Hvis ene side er højere end den anden, vil vandet ser ud som det er lavere på den ene side end den anden. For en stor dam lå en tømrer niveau på kanten af dammen. Hvis dammen er mindre end 8 fod over, bruge en skrot stykke træ, der er 8 fod lange. Lægge den fra den ene side over dammen til anden siden. Placere carpenter's niveau på brættet. Det bør forblive niveau hele vejen over hele linjen.

•Pour 4 inches af grus på bunden af dammen. Lå fleksibel wire mesh på toppen af grus.

•Build konkrete former for siderne af dammen ved sømning sammen 1/4-tommer krydsfiner til two-by-fours. Søm de to stykker krydsfiner på tværs i toppen, så de er fordelt med en 4 - til 6-inch hul i midten. Du vil udfylde hullet med beton. Når betonen har sat, fjerner du formularer, forlader robust beton vægge. Toppe former bør være niveau hele vejen rundt og være fra 1 til 2 inches over jordoverfladen.

•Pour beton jævnt over bunden af dammen indtil det er fra 4 til 6 inches dyb og derefter ind i formularerne. Tamp ned beton i former. Glat bunden af dammen af stampemaskiner det med en to af fire lagt fladt. Dette vil sandsynligvis tage to personer, en bedrift hver ende af den træ bord.

• Lad de konkrete kur. Præcis afhænger hvor længe af fugtighed, temperatur og tykkelse af beton.

•Fyld dammen med vand og derefter afløb det ved hjælp af en dam pumpe. Skrub ned vægge og gulv af dammen med en blanding af 50 procent eddike og 50 procent vand. Skyl med en slange. Fyld Dam halvvejs med vand og afløb igen. Helt udfylde dammen med vand. Denne procedure fjerner den overskydende lime fra cement, som er giftigt for fisk. Når vandet pH forbliver på 8,0 i tre på hinanden følgende dage, er dammen sikker.

Tips & advarsler

  • Vælg en overskyet dag, fugtigt cool hvis det er muligt. Betonen skal tage flere dage at helbrede.
  • Forhøje tæthed i betonen, hvis du bor, hvor der er hårdt fryser.
  • Tilføje armeringsjern til sider af dammen for ekstra styrke. Skub armeringsjern i træ former før du tilføjer cementen.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com