Lokale typer af træer, der vokser i Texas

July 23

Lokale typer af træer, der vokser i Texas

Den store stat Texas er hjemsted for en række af træer, der vokser overvejende og undertiden udelukkende inden for dets grænser. Disse lokale Texas træer kommer fra en række forskellige planter familier, hos nogle har et stort udvalg på tværs af staten og andre besidder en mindre distribution.

Texas Madrone

Texas madrone (Arbutus xalapensis) vokser i langt vestlige Texas, Texas Panhandle og centrale dele af Texas. Træet er meget glat bark på sin snoede kufferter. Texas madrone er et stedsegrønt træ med blade op til 5 inches lang, der er ovale og besidder en læderagtig tekstur. Texas madrone vokser almindeligvis i kløfter og pisterne i bjergrigt terræn. Træ, som kan gøre det til 30 fod høj, vil have hængende klynger af hvide blomster formet som klokker i foråret. Igen, udvikle disse sig til en strålende rødlig-orange bær-lignende frugter, der både mennesker og dyr kan spise.

Anacua

Anacua (Ehretia anacua) er en del af skove i den nedre dal af floden Rio Grande i Texas. Træet forekommer i naturen fra det sydlige centrale Texas sydover, mod Gulf Coast; anacua er en populær prydplante arter i Texas i den sydøstlige del af staten. Dens funktioner omfatter ru-tekstureret blade, der giver træet tilnavnet "sandpapir træet," samt hvide blomster, der blomstrer ikke kun i foråret, men nogle gange i efteråret. Anacua producerer en lille, gullig-orange frugter, der er spiselige, men det kan ophobe sig under træet og gøre en hel rod.

Texas Persimmon

Texas persimmon (Diospyros texana) forekommer i Texas i de sydlige og centrale dele af staten. Texas persimmon, også kaldet mexicanske persimmon eller chapote, vokser i åbne skovområder, kløfter og tørrere rock-strøet højland i denne region. Texas persimmon opnår højder i området 40-fods og typisk spirer flere kufferter. De kvindelige træerne i denne arter producere en spiselig frugt, som bliver sort, når den er moden og har en sød smag. Træ af Texas persimmon absorberer fugt, hvilket gør den velegnet til fremstilling af salt shakers.

Texas aske

Texas Ask (Fraxinus texensis) vokser kun i Texas, med undtagelse af et lille antal træer, der findes i Arbuckle bjergene i ekstreme sydlige Oklahoma. Texas aske vil udvikle en oval krone, som træet modnes til en højde på omkring 40 fod. Texas aske har sammensatte blade, med løv bestående af en main "stammer" kaldet en rachis som normalt omkring fem småblade tillægger. Texas ash er en nær slægtning af Gregg aske, en anden lokal aske arter. Men Gregg aske vokser kun i nærheden af vandveje i West Texas, mens Texas aske er fundet fra Dallas-området sydpå til midten af statslige og så langt vest som Edwards Plateau.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com