Hvorfor er pæoner hvid?

July 28

Hvorfor er pæoner hvid?

Farver i den flerårige haven ofte skyldes årtiers selektiv avl, men hver blomst har en naturlige spredningsområde--de farver, først af deres art bar når de blev først identificeret i naturen. Pæoner, indfødte af cool asiatiske bjergrige regioner, dukkede første gang op i hvid eller pink. En kombination af genetik, miljø og endda fysik gør den hvide pæon hvid.

Genetik

Gener i planter, som dem i dyr, bestemmer udseendet af planter. Kronblade af blomster er simpelthen tilpasset bladene hvor fremstillingen af klorofyl er blevet blokeret og andre gener styre farve. Nogle gener producerer pigmenter kaldet flavoner, og nogle producere anthocyanin pigmenter. Andre styre blandinger og farve mønstre eller hæmme visse farver (som grøn af klorofyl). De første hvide pæoner foretaget genetiske mønstre, der resulterede i hvide blomster og nye farver er indført ved krydsning planter med forskellige genetiske strukturer.

Miljø

Vejr, jordtype og pH kan tilskynde planter til at tilpasse den måde, de vokser. Højde og bredde styre den måde, en plante bruger ilt, dens tilpasning til intensiteten af sollys og længden af vækstsæsoner. Farve kan tilpasse lidt som klimaer og placeringer ændre. White var et aspekt af den pæon tilpasning til dens oprindelige omgivelser i det vestlige Kina.

Bestøvere

Dækfrøede planter, planter, blomster og producere frø som følge af seksuel reproduktion, kræver hjælp flytter pollen fra støvknapper til stigmatisering, åbning i toppen af det lange rør fører til plantens æggestokken hvor frøene dannes. Ud over utilsigtet bestøvning af vind eller dyr at børste af, tilpasse blomster ved at udvikle farve og duft til at tiltrække insekter eller fugle. For at komplicere tingene, skal de præsentere disse farver og dufte skal vises på et tidspunkt, bestøvere er til stede i miljøet til at reagere i tilstrækkeligt antal til at sikre vellykket bestøvning. Den hvide pæon tiltrækker insekter som bier, der reagerer på den lyse hvide. Blomsterne også holde åbent om natten, tiltrække møl og flagermus.

Perception

Pigmenter kombinere form nuancer, men menneskelige-- og potentielle insekt bestøvere--opfatte farverne af lyset reflekteres af kronblade af en blomst. Undersøge en hvide peony petal tæt i stærkt sollys og du vil bemærke juvel-lignende glimt af rød, grøn og blå (eller magenta, gul og cyan) på dens overflade. Det hvide lys reflekteres fra den pæon kronblade er faktisk resultater fra lys slående pigmenter fra alle de farve gener snarere end blot gener hvis refleksioner, der forårsager opfattelsen af rød, gul, blå eller kombination af farver. Hver art opfatter reflekterede lys lidt anderledes; Selvom mennesker kan bruge denne opfattelse af hvid til at designe en dejlig have, produceret naturlig udvælgelse hvide pæoner med pigmenter, der afspejlede lys på en måde som sultne bestøvere kunne opfatte nemt.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com