Kan jeg plante Gladiolus i sommeren?

July 28

Vokset i jorden og forlod udendørs året rundt i USDA plante hårdførhed zoner 8 og varmere, er gladiolas andre steder plantet i foråret. Selv om kaldet pærer, vokser de faktisk fra pære-lignende underjordiske stængler kaldet knolde.

Tidsramme

Plante gladiola knolde i foråret efter truslen om frost passerer. Da planterne tage to til tre måneder at producere endelig ønskeligt blomsterspyd, plante gartnere ofte knolde successivt i 10 - 14 dages intervaller. Dette resulterer i en kontinuerlig levering af blomster senere i sommeren og tidligt falde.

Overvejelser

Du kan stadig plante gladiola knolde i sommer. Husk på, at 60 til 90 dage af frostfrit betingelser er nødvendige for dem at udvikle blomster. Plant dem i sommer, så længe det er mindst to måneder før det forventede første drab frost datoen for faldet i din region.

Plantning indsigt

Grave en plantning hul til en dybde af 6 inches og placere corm, bredeste side ned i hullet. Hvis du er usikker, som er toppen eller bunden af corm, plante den på sin side - rødderne og skud vil orientere sig. I tunge haven jord eller hvis knolde er små, lave hullet kun 3 til 5 inches dyb.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com