Hvorfor er Transpiration vigtigt til planter eller blomster?

July 29

Hvorfor er Transpiration vigtigt til planter eller blomster?

Planter og blomster vokse opad fra jorden til himlen, udgør en naturlig engineering problem. Planter skal flytte vand og vigtige næringsstoffer fra jorden til deres højeste blade hele tiden til at forblive raske. Deres metode til transport af disse essentials er transpiration.

Definition

Transpiration, pr. definition er fordampningen af vand fra blade og andre plantedele.

Spalteåbninger

Processen med transpiration begynder i spalteåbninger (åbninger på undersiden af bladet). Når spalteåbningerne åbner tillade kuldioxid til diffuse ind i cellerne af planten (en del af den respiratoriske proces) vanddamp er frigivet gennem porerne og fordamper til atmosfæren. Åbningen af spalteåbninger varierer efter økosystem. Planter i tørre klimaer åbne deres spalteåbninger sjældnere end i mere fugtige klimaer, således bevarelse af vand, når det er knappe.

Spændinger og samhørighed

Ifølge spænding-samhørighed teorien vand bevægelighed er effekten af denne vandtab på anlægget oprettelsen af spændinger mellem lavt vand tætheden i bladene og tyngdekraften på vandet i jorden omkring plantens rodsystem. Samtidig findes styrker samhørigheden mellem vandmolekyler. Vand bevæger sig opad til at erstatte det fordampede vand, trækker det grundvand opad gennem planten fra rødderne til blade, give planten med frisk vand i hele dens struktur.

Sti af Transpiration

Stien til vandet gennem anlægget på grund af transpiration begynder i mesofyllet celler i plantens blade, hvor vandet fordamper og nyt vand efterfylder spalteåbningerne, efter de har åbnet, og udgav deres vandforsyning. Spændingen lavet af mangel på vand i mesofyllet celler forårsager vandet til at blive trukket igennem vedvævet venerne i bladene og stilken og rødder. I vedvævet af planterødder, en sammenhængende kolonne vand molekyler former. Vand bevæger sig ind i rødderne af processen af osmose, i som vand vil flytte fra et sted med høj vand tæthed til et lavt vand tæthed.

Andre fordele

Ud over bevæger sig hårdt tiltrængte vand gennem anlægget, mulighed transpiration endvidere flytning af vigtige næringsstoffer, opløst i vand, fra jorden omkring rødderne til resten af planten krop.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com