Fælles Bromeliads

July 30

Fælles Bromeliads

Bromeliad tilhører en af de mest forskelligartede familier i planteriget. De hårdføre tropiske planter kommer i alle størrelser, former og farver. Bromeliads er medlemmer af familien ananas (Bromeliaceae). Der er 52 slægter og ca 3.000 arter naturligt hjemmehørende i de tropiske områder i nord-, Central- og Sydamerika. Nem pleje og eksotiske skønhed gøre bromeliads populære indendørs planter og tilføje farverige interesse for haver i hele Florida.

Karakteristika

Bromeliads varierer i farver og figurer, selv inden for samme art. Den mest almindelige type af bromeliad kommercielt tilgængelige har overlappende, hængende blade arrangeret omkring en dyb cup i midten. Bladene kan være grå, rødbrune, mørk eller lys grøn, solid, stribet eller plettet. I alle arter har bromeliad blade gennemtrængelig skalaer, der indsamler vand og næringsstoffer, når der er fugt i luften og segl at forhindre vandtab, når luften er tør.

Når i flor, rager en blomst spike fra centrum. Dækblade af blomster ofte kontrast med den lyse farve af frugt til en fantasifuld display. De fleste arter producere uspiselig frugt. En bemærkelsesværdig undtagelse er ananas, muligvis den mest kendte, og helt sikkert den mest lækre, af alle bromeliads.

Epifytter

De fleste bromeliads dyrkes til landskabspleje og indendørs brug er epifytter. I naturen, denne type anlæg bruger specialiserede rødder at klamre sig til træerne, men har evnen til at tilpasse sig godt til andre miljøer, herunder jord. Næringsstoffer er indsamlet fra luften og ikke trukket gennem rodsystemet. Lacy spansk moss ligger en anden bekendt epifyt i bromeliad familien.

Saxicolous

Saxicolous bromeliads vokser på klipper. I naturen findes de voksende fra revner af klippefremspring eller endda stigende fra klippevægge. På grund af usædvanlige mulighed for at vedhæfte til klipper og trives uden jord, saxicolous bromeliads er et populært dekorative supplement til fisk dam landskabspleje.

Jordbaserede

Jordbaserede bromeliads vokser i jorden, som mest almindelige planter. En meget lavvandet rodsystem tillader denne arter til at vokse i næsten enhver dybden af muld. Disse planter er så fleksible, at de kan findes i skovbunden dyb skygge eller i den fulde sol i en tropisk strand.

Fun Fact

I en regnskov leve tropiske frøer deres hele livscyklus i det vand, der samler sig i center kopper epifyt bromeliads knyttet til trætoppene høj i trækronerne. Frøer vokse fra æg til haletudser til voksenalderen inden for beskyttelse af planten.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com