Udbredelsen af Winterberry

August 1

Winterberry (Ilex verticillata), også kaldet sort elletræ eller fælles winterberry er en løvfældende busk. Det er tæt grenet med en opretstående, spredning vane. Grønne blade er oval og tandede og skifter til gul i efteråret. Fra foråret i hele sommeren producerer anlægget grønlig-hvide blomster. Gartnere formerings nye planter kan plante frø, kløft suckers eller rod stængelstiklinger.

Formerings Suckers

Winterberry har en stødskud vane med skud forgrening op fra jorden omkring moderplanten. Udbrede rodfæstet suckers sent om efteråret for de bedste resultater, ifølge USDA. Udfylde en 1 gallon container, der har ordentlig dræning, med en let potning mix. Mætte potning mix med vand før plantning, som det liggende i jordbunden og sikrer moistness.

Afhængigt af de sucker størrelse, skal du bruge en skovl eller hånd murske til at grave det fra jorden. Forsøge at fange så meget af rodsystemet som muligt. Gøre en fordybning i jorden, der er så stor som den sucker rødder og så dybt som det var stigende i jorden. Efter plantning sucker, vand beholderen igen. Beholderen anbringes i et område, der modtager halvskygge og holde jorden fugtig. Må ikke holde jorden våd eller winterberry sucker vil rådne og dø.

Formerings stængelstiklinger

Tage winterberry stængelstiklinger i sent forår gennem midten af sommeren, de bedste formering resultater. Skåret af en semi-modne del af stilken er 4 til 6 inches i længden. Bruger sakse og snip væk fra bunden to tredjedele af blade, så kun den øverste del af blade til at forblive.

Bruge en letvægts pottemuld mix eller frø-start blanding til at fylde en 6-tomme container. Sørg for at beholderen afløb korrekt eller skæring vil rådne. At hjælpe skære danne rødder, dyppe sidst i en lille mængde af rode hormon. Vand jorden og plante opskæring ca 2 til 3 inches dybt i jorden. Anvende en anden anvendelse af vand og sæt beholderen i et område, der ligger i delvis skygge. Holde den beholder jorden fugtig, men ikke konstant våd.

Formerings frø

Høst af winterberry frø, når de er fuldmodne i sensommeren eller efteråret. Frøene Drej rødlig-orange når fuldmodne. Winterberry frø kræver kolde fugtig stratificering for ordentlig spiring. Sættetid frø natten over i en beholder med køligt vand. Efter iblødsætning, gnid den ydre, kødfulde belægning fra frø. Når rent, placere frøene inde i en plasticpose i fugtede vermiculit. Bruge et forhold på 3-1 vermiculit til winterberry frø. Placere tasken inde i køleskabet i en måned før plantning. Når du fjerner frø, plante dem inde i en frø-start bakke fyldt med en frø-start blanding. Hold jorden fugtig, mens frøene spire.

Vækst krav

Winterberry vokser op til 15 fod høj og bred ved udløb. Planter foretrækker vokser i fuld sol til halvskygge. Busk vokser bedst i veldrænet jord, der er fugtig og frugtbar. Ændre dårlige jorder med humus. Planter er moderat tørke-tolerante og ser bedst ud med almindeligt vand applikationer. Bladlus er undertiden problematiske og planter dyrket i våde steder kan udvikle phytophtora root rådne og dø.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com