Sygdomme i Azalea anlæg

August 2

Sygdomme i Azalea anlæg

Azalea (Rhododendron) tilhører familien Ericacea, og omfatter over 3000 sorter dyrkes overalt i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 4 til 9. Afhængigt af sort, har planter en løvfældende til stedsegrønne vane. De vil vokse i forhold spænder fra fuld sol til dyb skygge. Planter spænder i størrelse fra 8-tommer høje jordbundsdække til 20-fod høje buske. Azalea er relativt hårdføre og vedligeholdelsesfri, dyrket i ordentlige forhold, men en lang række sygdomme kan påvirke dem, ifølge North Carolina State University plante patologi forlængelse.

Phytophthora Root Rot

Azalea vokset i dårlige jordbundsforhold, at beholde for meget vand er tilbøjelige til at udvikle Phytophythora root rot. Planter, der dyrkes i tunge jordbund, som flyder dårligt er mere modtagelige for at udvikle denne soilborne svampesygdomme end dem, der dyrkes i jord, sandet, god dræning. Sygdommen er svært at styre og behandle. Nyligt udvikle blade er mindre end normalt, har en gullig farvning og blad drop opstår. Planter har reduceret vigor og starte døende, gren af gren, indtil det hele azalea er død.

Gartnere har en bred vifte af ting, de kan gøre for at forhindre Phytophythora root rot fra udviklingslande. Plante Azalea i godt afdrypning områder af landskabet, eller oprette højbede til at løfte plantens rødder ud af konsekvent fugtige forhold. Købe planter, der ser sunde og er velegnet til dyrkning i dit område for at forhindre sygdommen. Når plantning, altid plante azalea på den samme dybde, det oprindeligt vokser inde i beholderen. Hvis tidligere beplantninger er døde af root rot, ikke genplante i dette område.

Ovulinia kronblad Blight

Ovulinia kronblad blight er en svamp, der kun påvirker azalea blomster. Sorter blomstrer i midten eller slutningen sæson i kystnære områder synes at være mere modtagelige for sygdommen end tidligt blomstrende sorter. Når vejret er køligt og vådt i den blomstrende periode, er planter mere tilbøjelige til at udvikle petal blight. Hvide blomster udvikle rust-farvede pletter, der hurtigt udvider, påvirker det hele blossom. Farvede blomstrer udvikle hvide pletter. I sidste ende blomstre bliver våde og falder fra hinanden.

Gartnere, der har Azalea lider Ovulinia kronblad blight bør gælde en fungicid hele planten som blomsterknopper begynde at udvikle. Hvis vejret fortsætter med at være cool og våd, skal du muligvis gøre et andet fungicid program.

Phomopsis kvist Blight

Phomopsis kvist blight forårsager gren dieback i etablerede Azalea og kan være et alvorligt problem, hvis ikke kontrollerede. Grene smittet med sygdommen drej til rødbrune, begynder at tørre ud og i sidste ende dø. Det første tegn er blade på inficerede grene visnen; til sidst opstår blad drop. Kvist blight opstår normalt, når betingelserne er alt for varmt og tørke er til stede.

Gartnere beskære væk, alle berørte filialer af anlægget azalea trimning ca 2 inches nedenfor det syge område i den sunde del af grenen. Bortskaffe de syge grene, så de ikke inficerer andre områder af anlægget som fungicider gøre meget for at styre Phomopsis kvist blight. Beskæring instrumenter kræver sterilisering med alkohol mellem hvert snit, sikre du ikke overføre sygdommen til andre områder af anlægget.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com