Liste over stoffer, husholdningsbrug

August 6

Liste over stoffer, husholdningsbrug

Mange husholdningsbrug stoffer indeholder ingredienser, der er ukendt for offentligheden og er giftige for mennesker, dyr og miljø. Ifølge FDA, producenter er ikke forpligtet til at liste over forurenende stoffer på ingrediens etiketter. Nogle af kemikalierne, der kan forårsage lys bivirkninger, såsom en mindre udslæt. Andre kan medføre kritiske effekter, lige fra åndedrætsbesvær til døden. Hvis du har mistanke om forgiftning fra en husstand kemiske, ring National Poison Control Center på 800-222-1222, eller kontakte en læge straks.

Alle universalrengøringsmidler

Universalrengøringsmidler indeholder de rigtige ingredienser til at hjælpe rene snavsede gulve, bordplader og apparater. Langvarig eksponering eller overforbrug af disse produkter kan få generende bivirkninger. Nogle rengøringsmidler indeholder trinatriumphosphat, et kemikalie, der kan forårsage irritation i halsen og næsen og kan udløse astmaanfald. Rengøringsmidler indeholdende ethylenglycol monobutyl acetat kan forårsage svaghed, ryster, kvalme og døsighed. Kroniske symptomer på overeksponering omfatter skader på lever og nyrer samt skader på blod celler og knoglemarv.

Personlig pleje

Mange shampoo og skumbad indeholder kemikalier, der forårsager sundhedsmæssige betænkeligheder, især hos børn. Ifølge EPA indeholder nogle bad og shampoo produkter formaldehyd og 1,4-dioxan, begge sandsynligt kræftfremkaldende stoffer. Den sidstnævnte kemiske er et biprodukt af ethoxylation, en behandling teknik, der anvendes i olie-baserede kosmetik til at gøre dem mere skånsom. Selv om 1,4-dioxan kan nemt fjernes, er producenter ikke forpligtet til at gøre det under nuværende sikkerhedsstandarder. Formaldehyd kan forårsage rødme, nældefeber og kløe i huden, og det anbefales, at børn ikke bør være tilladt at bruge produkter som indeholder kemikaliet. Frivillig kosmetiske forordning programmet, Kør af FDA, er en database for kosmetiske producenter og distributører. Det giver mulighed for disse virksomheder at listen produkter og deres ingredienser, i orden for dem at få besked, hvis en ingrediens er fundet for at være farlige.

Rengøringsmidler og tøjvask Aids

I et forsøg på at få vores vasketøj så rene som muligt, kan vi invitere giftige stoffer i vores kroppe. Vaskemidler indeholder ingredienser som overfladeaktive stoffer, blegemidler og optiske blegemidler, hvoraf hver bærer en risiko for potentielle toksicitet. Overfladeaktive stoffer bryde op snavs og forhindrer re deponering på tøj. Ifølge EPA er der bekymringer om overfladeaktive toksicitet for hvirveldyr og hvirvelløse dyr, samt toksicitet af biprodukter. Blegemidler i vaske-og præsentere bekymringen af giftige biprodukter, såsom Natrium perborat. Kemiske forårsager bekymring med hensyn til menneskelige og miljømæssige sundhed. Toksicitet af optisk hvidt er en bekymring på grund af risikoen for reproduktive og udviklingsmæssige virkninger.

Glas rengøringsmidler

Glas rengøringsmidler kan sætte en skinne på vinduer og spejle, men de indeholder kemikalier, der kan forårsage skader på den menneskelige krop. Ingredienser som isopropylalkohol og ammoniak kan brænde huden og øjnene og forårsage hals irritation. Overeksponering for isopropylalkohol kan føre til hovedpine, forvirring og bevidstløshed, og i sidste ende, død. Langvarig udsættelse for ammoniak kan føre til lungeødem. Andre ingredienser som 2-butoxyethanol og ethelyne glycol kan forårsage fosterskader og nyre, lever eller hjerneskade som følge af langvarig eller gentagen eksponering.

Græsplæne pesticider

Mange havemøbler pesticider indeholder kræftfremkaldende stoffer, så alle, der bruger dem til at blive udsat. Indånding af produktet mens blanding eller sprøjtning kan forårsage respiratorisk ubehag, sveden, opkastninger og hovedpine. Kontakt med planter og jord, der er blevet behandlet kan afsløre hud og øjne, og produktet kan transporteres inde på sko, som forårsager familiemedlemmer eller kæledyr vil blive udsat. Små børn er særligt følsomme over for plænen og haven kemikalier, og bør ikke være tilladt adgang til områder, der behandles. Kæledyr kan også såret eller dræbt ved indtagelse af væske eller granulat, der er blevet sat ud for at dræbe have skadedyr.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com