Hvor stor får en Gardenia træ?

February 24

Hvor stor får en Gardenia træ?

Boligejere og landscapers præmie gardenias for deres frodige duft og dobbelt blomstrer. De fleste gardenias dyrkes i haver er buske, vokser så høj som 6 fod. De er fleksible planter, der vokser bedst i veldrænet sure jord, pH 5-6.

Bush Gardenias

De fleste have-vokset gardenias er sorter af Gardenia augusta. De har en busk-lignende vane, der varierer i højden fra 1 til 6 fod. Du kan dyrke de små i containere. 'Radicans' breder sig til 4 fod bred og når 1 1/2 til 3 fødder høj. Du kan dyrkes denne kultivar som et bunddække.

Træ Gardenias

Gardenia thunbergia, fra South Africa, vokser som en oprejst busk eller et lille træ. Det kan nå højder af 12 fod og en bredde af 7 fødder. I modsætning til mange gardenia sorter, der blomstrer året rundt, Gardenia thunbergia blomstrer kun om foråret eller sommeren. Det er en varme-elskende plante, der trives i amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed zoner 10a til 11.

Beskæring

Selv om de fleste gardenias ikke skal beskæres, kan du beskære dem for at bevare deres form og højde. Beskære dem efter de blomstrer så du ikke reducerer antallet af blomstrer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com