Søde ærter, der kunne modstå sommervarmen

August 8

Søde ærter, der kunne modstå sommervarmen

Ærteblomst er en gammeldags favorit i blomsterhaven. Det er værdsat for sine klynger af krøllede blomster og sin søde duft. Forår-blomstringen årlige ærteblomst er nemme at dyrke, hvilket gør det en stor forret blomst til begyndelsen gartner. Hvis du ønsker ærteblomst i varmen sommer, tage et kig på flerårig ærteblomst.

Beskrivelse

Flerårig ærteblomst (Lathyrus latifolius) er en høj, vining plante med blomster i nuancer af rød, lilla og pink. I modsætning til den mere velkendte årlige ærteblomst er denne flerårige fætter ikke duftende. Den vokser i fugtig, veldrænet jord. Det vokser 4 til 8 fod høj og tillægger sin støtte af krøllet slyngtråde. Blomstrer i juni og juli, det fordobler ærteblomst sæson efter den årlige arter. Den vokser i US Department of Agriculture zoner 4 til 7.

Kultur

Give denne staude en solrig, veldrænet site. Kompost eller blad skimmelsvamp blandes i jorden før plantning sikrer god dræning samt fugt og næringsstof fastholdelse. Ligesom de fleste søde ærter, flerårige bør være satset så det har noget at klatre på. Midlertidig espalier lavet af stakes og jute bindegarn, sejlgarn er ideelle. Det gør bambus lavvuer. Vand når toppen af jorden bliver tør. En enkelt befrugtning i det tidlige forår med en afbalanceret gødning--8-8-8, for eksempel--er alt der behøves.

Problemer

Flerårig ærteblomst nem at dyrke og har nogle insekt og sygdom problemer. Mens det foretrækker jævnt fugtig jord, tolererer det moderat tørke. Anlægget vil lade dig vide, hvornår det er tørke-understreget af visnende. Dybt vand, når toppen af jorden er tør og bruge 2 inches af muld til at bevare fugt og skygge bud rødder. Afstå fra overhead vanding for at holde planten tørre og meldug gratis.

Følgesvend stauder

Brasilianske jernurt (Verbena bonariensis), også kendt som høje verbena, vokser 4 fod høje og har nøgne stængler og lille lilla klynger. Det gør en indvirkning foran ærteblomst, fordi det er nemt at gennemskue. Hvis du vil kompensere for flerårig ærteblomst manglende duft, plante orientalske liljer i nuancer af hvid (Casa Blanca) og pink (stjerne Gazer). Lavenders i forskellige størrelser tilføje en krydret, sød duft og stærk tekstur med deres grå gravhøje og strittende blomster. Plant dem i front og midten af den flerårige grænse.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com