Hvordan til at plante Hypericum

August 9

Hvordan til at plante Hypericum

Hypericum (Hypericum frondosum) er også undertiden benævnt golden St. John's wort, St. John's wort og blueleaf St. John's wort. Det er en staude vokser, semi-woody, lav-til-medium-voksende busk, afhængigt af sorten. Som en naturlig plante til det sydøstlige USA, er det fundet voksende i åbne enge og i nærheden af skovklædte levesteder. Selv om hypericum har en tendens til at blive invasive, er det en hårdfør, hurtig-voksende plante, der kræver lidt pleje engang etableret.

Instruktioner

•Purchase sund hypericum planter enten i 3-tommer, 4-tommer eller 6-tommer-dækkende Potter. Du kan også købe dem i one-gallon krukker. Undgå større-størrelse gryder, da planterne kan være root bundet.

•Locate et websted i din have, hvor du vil plante i hypercium. Selv om hypericum kan tåle nogle lys skygge i køligere nordlige klimaer vokser det bedst i fuld sol. I varmere sydlige klimaer, skal du vælge en placering, der tilbyder halvskygge under den varmeste del af dagen, normalt eftermiddage.

•Soak hypericums i en spand eller balje, der er omkring 1/2 fuld. Dette hjælper med at gøre omplantning lettere og plumps op rødderne, hvis de har været alt for tørret ud.

•Dig op af jorden i det område, du har valgt til udplantning hypericum. Bruge en spade, gaffel eller rototiller hvis du plantning et stort område. Jorden skal være godt beluftet og løs.

•Dig plantning huller for hver hypericum, afstand mellem hvert hul ca 10 til 16 inches fra hinanden, afhængigt af sorten du plantning. Gøre hvert hul om dobbelt bredde og samme dybde af hver plantning pot. Foranstaltning 1 tbsp. af en 10-10-10 eller lignende all-purpose granuleret gødning. Bland gødningen i jorden i bunden af den plantning hul. Gør dette for alle plantning huller.

•Lay en hypericum på sin side, ved hjælp af pleje ikke at bryde ud af løv. Strike langs bunden af puljen med en gummihammer, hammer eller en blok af træ. Når potten begynder at løsne, vrikke plante gratis fra puljen. Hvis rødderne vises alt for bundet eller på anden måde sammenfiltret, gøre to til tre lodrette snit på tværs af rodsystemet med en skarp kniv.

•Plant hypericum i plantning hul så det er plan med den tilstødende havejord. Du skal muligvis fjerne planten fra sin plantning hul at øse i et par trowels jord, derefter justere plante i sit hul.

•Fyld hvert hul med vand, lade det helt dræne tilbage før du fortsætter. Fylde de plantning hul fyldt med jord, bruge dine hænder eller en murske for at skubbe jorden omkring rødderne af hypericum.

Tips & advarsler

  • Befrugte hypericum hvert forår med en vandopløselig gødning, såsom 15-15-15 eller lignende. Læs retninger som anført på etiketten, så du ved hvor meget du bruger per gallon af vand.
  • Hypericum er hårdfør i USDA zoner 5-8, ifølge Floridata.com.
  • For at forhindre nogle sorter af hypericum bliver langbenet og usoigneret, skal du beskære omkring 3 til 4 inches off hypericums hvert forår, inden nye vækst vises.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com