Evolutionær proces af blomstrende planter

March 1

Evolutionær proces af blomstrende planter

I det moderne landskab hersker blomstrende planter, der udgør over 80 procent af plantearter findes i dag. Millioner af år siden, men domineret landskabet så meget anderledes, af træ-størrelse bregner, klubben mos og først af frøplanter. Blomstrende planter eksisterer ikke endnu. Skift til dominans af blomsterplanter markerede en vigtig ændring til planteriget.

Udvikling af frø

En af de store udvikling at forekomme i anlægget evolution markerede et stort skridt mod udviklingen af blomstrende planter: udviklingen af frøene. I almindelighed, plante evolution flyttet mod stigende uafhængighed fra vand. Frøet tilladt embryoner blive hvilende indtil tilstrækkelig vand blev tilgængelige for vækst. Det beskyttede og ernæring for embryoet.

Tidlig frøplanter--bevarede som eksempler på nåletræer og ginkgo--ikke udvikler blomster. Med etableringen af frøplanter, blomstrende planter efterfulgt.

Udvikling af blomsten

Tidlig frø planter har påberåbt sig vinden til at bære deres pollen, foretager reproduktion stadig et spørgsmål om tilfældigheder. De dækfrøede planter udviklet måder at gøre reproduktion en forsætlig handling ved at tiltrække befrugtere, der ville bære deres pollen fra plante til plante. Blomstrende planter indeholdt også deres frø inde i moderens væv, en tilpasning, der faldt sammen med en lignende udvikling i dyreriget, med fremkomsten af pattedyr. Blomsterplanter begyndte deres anledning til dominans 132 millioner år siden og blev fremtrædende i landskabet 65 millioner år siden.

De første blomstrende planter sandsynligvis udviklet sig fra frø planter, der produceres en klæbrig nektar for at hjælpe pollen holde sig til deres frø. Som insekter blev afhængige af denne fødekilde, de bar pollen fra plante til plante, og disse planter, der produceres mest nektar ville have haft højere reproduktive satser. Fra dette, blomster sandsynligvis udviklet.

Tidligt blomstrende planter

Magnolia-lignende blomster var blandt de tidligst blomstrende planter at udvikle. I modsætning til nyere eksempler udvikle ikke magnolias tilpasninger for at maksimere mængden af pollen af bestøvere. Bestøvende insekter bumbled rundt blomst, eventuelt børstning mod pollen-holdige støvknapperne på center.

I dag var en anden gammel blomsterplante gruppe stadig bevarede enkimbladede, en gruppe, der omfatter græsser, samt planter ligesom liljer. Monocot embryoner indeholder et enkelt blad, og blade have parallelle årer. Nogle gamle planter dele disse funktioner.

Moderne tilpasninger

Forholdet mellem blomstrende planter og deres dyr bestøvere tegner sig for vifte af figurer, farver og dufte fundet i blomsterplante division. I mange tilfælde coevolved blomsterplante og sin bestøver, hver af dem udvikle tilpasninger, der gjorde dem mere og mere afhængige af hinanden. Farve og form af en blomst, for eksempel, afslører ofte spor om sin bestøver. Fordi honningbier Se purpurfarvning meget godt, med bi-bestøvet blomster ofte lilla eller ultraviolet markeringer, sidstnævnte som det menneskelige øje ikke kan opfatte. Blomster er formet således at bestøver træder blomsten, det går væk med en maksimal belastning af pollen.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com