Sådan at fortælle en kvindelig træ fra en mandlig træ

August 11

Sådan at fortælle en kvindelig træ fra en mandlig træ

Vilkår "mandlige" og "kvindelige", men bruges til at beskrive træer, passer så klodset som en andens sko. Selvom blomster af træer behøver at blive befrugtet med pollen til at producere frugt, er geografi plante seksualitet mindre strenge end der traditionelt beskrevet hos mennesker.

Pige blomster og dreng blomster

Blomster, træer bærer enten fungere som kvinde eller mand. Hunblomster indeholder æggestokkene, der udvikler sig til frugt, mens mandlige blomster bære pollen, der befrugter de kvindelige blomster. Nogle træer bærer blomster af kun én sex; disse træer er undertiden kaldes mandlig eller kvindelig. Mange træer, men bærer blomster af begge køn. Begreber, der anvendes til at beskrive træer er "Tvebo," der henviser til et træ, der har enten mandlig eller kvindelig blomster, og "monoecious,", som beskriver et træ, der har både mandlige og kvindelige blomster.

Tvebo udmærkelser

Hvis en slags træ er Tvebo, er derefter skelne en mandlig træ fra en kvindelig træ et spørgsmål om ser træerne omhyggeligt. Mandlige træer har mandlige blomster, som producerer pollen. Kvindelige træer har kvindelige blomster, der producerer frugt. Mange slags baggård træer er Tvebo; de omfatter hvid Ask (Fraxinus americana), som er hårdføre i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 9, ginkgo (Ginkgo biloba, USDA zoner 4 til 9) og boxelder (Acer negundo, USDA zoner 2 til 10). Hvis du er allergisk over for pollen og et træ gør du nyser, er det en mand.

Sekundær seksuel funktioner

Når du har etableret, at en træarter er Tvebo, kigge efter andre sondringer mellem hanner og hunner af arter. For eksempel, er det fælles persimmon tree (Diospyros virginiana, USDA zoner 6-10) Tvebo; mandlige Kaki træer har små blomster i klynger, mens kvinder har store, enkelt blomster. Skudspidserne af mandlige blomster på den cedar Libanon (Cedrus libani, USDA zoner 6 til 9) ser beskidt pollen sæsonen. Forskere ved Weill Cornell Medical College i Qatar lært at identificere mandlige og kvindelige dato træer ved deres genetiske forskelle, som er ekstremt nyttigt, fordi dato træer er svært at fortælle fra hinanden før de frugt. Træet pygmæ daddelpalme (Phoenix roebelenii) er hårdfør i USDA zoner 10 til 11.

Enbo karakteristika

Eastern white pine (Pinus strobus, USDA zoner 3 til 8) er et eksempel på en enbo træ. En fyrretræ kan producere kogler uden et andet medlem af sin art i nærheden. Det er ikke optimale for et træ at befrugte selv, selv om. Så monoecious træer har forskellige metoder til at modvirke self-fertilization. Disse metoder omfatter fysisk adskillelse, med de kvindelige blomster på toppen af træer og hanner nedenfor.

Komplekse Sex

Træ seksuel reproduktion er dog meget mere nuanceret. Nogle træer har blomster, der indeholder både mandlige og kvindelige dele, og nogle blomster har seksuelle dele, der ikke fungerer eller denne funktion kun lejlighedsvis. Ligeledes ændre nogle træer sex fra sæson til sæson mens andre ændrer én eller to gange i løbet af deres levetid. Kort sagt, er træ køn et komplekst og stadigt udviklende fænomen, at biologer fortsætter med at studere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com