Hvordan kan vi opdele én blomst i forskellige dele?

August 18

Hvordan kan vi opdele én blomst i forskellige dele?

Hvis du forsøger at undervise en gruppe af børn om de mange forskellige dele af en blomst, kan du forsigtigt trække fra hinanden sine elementer for at vise dem. Du kan placere delene på paptallerkener og arrangere dem på et bredt arbejdsområde, så tillader børn at undersøge delene. Du kan tale om funktionerne af delene, eller du kan opmuntre børn til at samle dem op til føler tekstur og undersøge dem nærmere med et forstørrelsesglas.

Kronblade

Trække væk kronblade forsigtigt fra blomstens stilk og går, buttet, pære-lignende del af stammen, der er tættest på bloom. Kronbladene skjold stil, stigmatisering, æggestok, Støvvejen, støvdrager, anther, glødetråd og pollen i blomsten. Placer kronblade på en paptallerken og opmuntre børn til at samle dem op og føler teksturen af kronbladene.

Stængel og stilk

Røverkøb ud stem lige under stilken. Stilken giver en gateway til vand til at rejse til blomstre.

Filamenter og støvknapper

Skære filamenter med deres vedlagte støvknapper fra indersiden af bloom. Disse dele er de mandlige komponenter i blomst og producerer pollen. Filamenter er slank, streng-lignende barer, og de vedlagte støvknapper ligne små ovaler. Støvdrager indeholder glødetråd og anther som tilsammen producerer pollen.

Stigmatisering og stil

Trække ud stigmatisering og stil, som er de kvindelige dele af blomsten. Stigmatiseringen fangster pollen og holder det der. Du vil genkende disse dele, fordi de er i midten af bloom. Stilen er den slanke, lodrette bar midt i bloom, og stigmatisering er den trestrengede vedhæftede fil oven på stilen.

Æggestok

Æggestokkene er placeret i bunden af stilen. Støvvejen og æggestokken producere frøanlæg, som udvikler i frø og senere, frugter. Æggestokken er en rund bold ved foden af stilen. Støvvejen består af æggestok, frøanlæg, stil og stigmatisering.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com