Voksende amerikanske kastanje træer fra frø

August 19

Voksende amerikanske kastanje træer fra frø

Amerikanske kastanje (Castanea dentata) har en trist historie. Dette majestætiske indfødte træ blev decimeret når en svamp blight sygdom af kinesisk kastanje (Castanea mollissima) ved et uheld trådte USA i begyndelsen af 1900-tallet. Af 1940 ' erne var de fleste store træer borte. Stub-spirede og sætteplante amerikanske kastanjer stadig findes, men træer i sidste ende dø fra blys. Indse, at hvis du plantefrø amerikanske kastanje, de vil vokse på først, men før eller senere, de vil bukke under for chestnut blight. Relativt blight-resistente hybrider mellem amerikanske kastanjer og kinesiske kastanjer er tilgængelige.

Plantning oplysninger

Plante frø direkte på jorden eller i containere. For direkte såning, soen kastanjer lige efter de er høstet og renset i efteråret eller gemme nødder og plante dem i det tidlige forår. Amerikanske kastanje ofte har over 90 procent spiring. Kastanjer har brug for to til tre måneder af temperaturer mellem 32 og 34 grader Fahrenheit til spiring. Frysning dræber frø, selvom en etableret amerikansk kastanje træet er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-8, som er kinesisk kastanje.

Lagring af kastanjer

Hvis du ikke plantning dem straks, skal du gemme kastanjer i køleskab. Fugte sleben sphagnum med 2 kopper vand per gallon af sphagnum. I mellemtiden, punch talrige huller med en tandstikker i en plasticpose. Lag fugtet moss med kastanjer i posen. Tillad ikke frø til at røre hinanden eller taske sider. Hvis opbevares ved 32-34 grader F, forblive nødder levedygtige i to til tre år.

Direkte såning kastanjer

Den amerikanske kastanje Foundation tyder på plantning af mindst fem træer at tillade dødeligheden før træer når fødedygtige alder. Du har brug for to træer for møtrik produktion. Så snart jorden er brugbare i det tidlige forår, grave en 3 til 6 tommer dyb hul hvor du ønsker kastanje til at vokse. Brug en blanding af lige dele perlite, vermiculite og tørv til at fylde hullet i 1/2 til 1 inches af toppen. Hvis kastanje er begyndt at spire, laver et hul med en finger eller en kvist er længden af den radikale eller frø rod. Sæt kastanje på sin side med de radikale peger ned i hullet. Dække frø med flere af blandingen. Dække fall-plantet frø med 6 til 18 inches af muld. Sætte en 3-tommer-dækkende cylinder med 10-tomme aluminium blinkende begravet 2 inches i jorden omkring den plantet frø til at beskytte det fra sultne dyreliv.

Start kastanjer i containere

Kastanjer har brug for mindst 12 inches at spire ind når de spire, som et 1 - 2-quart rent pap mælkekarton med bunden fjernet. Plantefrø i januar eller februar. Dække bunden af en plastic mælk kasse med et stykke af vinduet screening og derefter tilføje et stykke af 1/4-inch hardware klud. Placer de tomme mælkekartoner tæt sammen på toppen af hardware kluden, fylde dem med bagsiden-fill mediet bruges til direkte såning og plante frøene på deres sider 1/2 til 1 tomme dyb. Efter vanding beholdere grundigt, Placer mælk kasse i et drivhus eller en solrig vindue, og holde vækstmediet jævnt fugtig. Befrugte planter ugentligt med en 30-10-10 vandopløselig gødning formuleret for syre-elskende planter på dosering af 1/2 tsk pr. gallon af vand til stueplanter. Gradvis vænne stiklinger til udendørs forhold over en periode på to uger efter alle faren for frost er forbi.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com