Root Rot i hortensia

August 23

Hortensiaer er kendt for deres store blade og fuld blomster i hvid, pink eller blå. Disse buske klarer sig godt i fuld sol eller halvskygge. De er underlagt en række sygdomme, herunder champignon (Armillaria) og phytophthora root rot.

Armillaria Root Rot

Tegn på Armillaria root rot omfatter pludselige Visnen af skud, dannelsen af hvide måtter af svampe under barken, tråde af sort svampe på rødderne, og klynger af svampe på rødderne, ifølge Alabama Cooperative Extension System.

Phytophthora Root Rot

Alabama Cooperative Extension System bemærker at phytophthora root rot påvirker sædvanligvis hortensiaer dyrkes i beholdere, men det kan forekomme i landskabet buske så godt. Tegn omfatter pludselige visnen, sprøde og brune rødder, og brun misfarvning under barken.

Årsager

Armillaria svampe er ofte til stede i jorden uden at forårsage nogen skade. Men når buske er i en svækket tilstand fra tørke, sår eller stress, kan svampene inficere anlægget. Phytophthora root rot er ofte forårsaget af dårlig dræning og overwatering.

Behandling

Fungicider bruges til at behandle phytophthora root rot, men er ikke effektiv i styringen Armillaria root rot, ifølge Alabama Cooperative Extension System.

Forebyggelse

Forebyggelse af Armillaria root rot omfatter plantning i passende vækstbetingelser, gødskning, vanding i perioder med tørke og fjerne syge planter. For at forhindre phytophthora root rot, ikke tillade vand at indsamle, og bland fungicid i jorden.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com