Oplysninger om tropiske regnskov planter

August 24

Tropiske regnskove er blandt de mest produktive biomer på planeten og indeholder en anslået to-tredjedele af alle plantearter. Temperaturer bo over frysepunktet hele året, gør det muligt for rigelige mangfoldighed og vækst.

Konkurrence

Alle de tropiske regnskov planter er i konkurrence for voksende plads og udsættelse for lys. Høje træer dominerer landskabet og er dækket med airplants som bregner, bromeliads, orkideer. Skoven baldakinen er så tyk med konkurrerende vegetation, mindre end 1 procent af den tilgængelige lys når jorden.

Specialisering og tilpasning

Sådan en høj koncentration af planteliv har ført til specialisering hvor planter fylder en lille nicher i økosystemet at udnytte uudnyttede ressourcer eller udvikle symbiotiske relationer med andre planter og dyr. En tilpasning fælles regnskov planter er dryppe tips og riller på blade, til at kanalisere de store mængder nedbør off blad som en tagrende.

Plante typer

Typer af planter i den tropiske regnskov omfatter lianer, som er lang vinstokke at rod på jorden og blomsten høj i trætoppene. Der er en række af parasitiske planter i regnskoven såsom Rafflesia, som lever helt inde i et andet anlæg og kun viser sig når i flor.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com