Vil en Iris blomstrer efter opskæring?

August 29

Iris er flerårige blomsterplanter, der er kendt for deres sværd-formede blade og prangende blomster, der blomstrer i alle farver i regnbuen, efter Clemson University andelsselskab forlængelse. Fås i både forår-blomstrende og reblooming sorter, iris gøre fremragende haven prøver og elegante afskårne blomster. For at få haven iris til at blomstre igen efter opskæring eller klippe iris til at blomstre indendørs, give dem vækstbetingelser, at stimulerer sund vækst og blomstring.

Foråret blomstrende vs Reblooming iris

Mens standard foråret blomstrer iris, som "starlight Vals," "akvarel" og "piece of cake," blomstrer kun én gang om året, reblooming iris sorter som "blomme vin," "honning glaseret," "ultra echo" og andre kan blomstre op til tre gange i et enkelt år. Beskæring foråret blomstrer iris midt i sæsonen vil ikke resultere i en anden runde af blomstrende, selvom opskæringsvirksomheder ned til jorden i slutningen af deres vækstsæson vil resultere i revitaliseret vækst det følgende forår. Reblooming iris kan skæres tilbage i slutningen af hver blomstrende cyklus for at fremme en ny flush af blomster.

Reblooming Iris pleje

Reblooming iris sorter kræver en lidt større indsats for vellykket dyrkning end deres forår-blomstrende modstykker. At sikre, at din reblooming iris vil faktisk blomstre igen efter skæres, Sørg for at overrisle og gøde dem regelmæssigt. Reblooming iris værdsætter ugentlige vanding i løbet af foråret og sommeren måneder; anvende så meget vand som nødvendigt for at opretholde let fugtig jord. Befrugte reblooming iris med en 5-10-5 kunstgødning i det tidlige forår og efter hver blomstrende cyklus for at fremme sunde rod, blade og blomst udvikling.

Klippe iris

Trods af at de ikke vare meget længe, iris gøre smukke afskårne blomster og er en fantastisk måde at bringe lidt af din have indendørs. Skære din iris, før de har åbnet deres blomster er faktisk den bedste måde at udvide deres vase liv og gøre mest muligt ud af dine snitblomster. Vente at høste iris, indtil de har dannet lukkede blomster, der er lige begyndt at farve. Afskårne blomster fra anlægget ved hjælp af skærpet og steriliseret sakse. Styrte cut enderne af stilke i lunkent vand mens din forberede vase og floral konserveringsmiddel.

Floral konserveringsmiddel

Brugen af konserveringsmiddel blomster er afgørende for at få din iris til at blomstre efter de har været skåret. Floral konserveringsmidler indeholder næringsstoffer, din iris skal blomstre og ingredienser til at hæmme væksten af mikroorganismer, som kan forårsage blomster at starte nedbrydes hurtigere. Kommerciel blomstret konserveringsmidler, også kaldet blomst mad, kan fås fra dit lokale Havecenter eller børnehave. Hvis du vil hellere bruge hvad du har på hånden, kan en hjemmelavet floral konserveringsmiddel gøres ved at lægge 12 ounce ikke-kost citron-lime sodavand, 1 tbsp. sukker og 1 tsk husstand blegemiddel til 2 pints af foråret eller renset vand.

Forberede Cut iris

Dvælende bakterier i glas eller plastik vaser kan også forårsage cut iris nedbrydes hurtigere og gøre det vanskeligt for dem at blomstre. Grundigt vaske vase i en opløsning af varmt vand og antibakterielle opvaskemiddel inden du sætter dine blomster i det. Fylde halvvejs vase med blomstermotiver konserveringsmiddel. Forberede din klippe iris ved at afskære bunden 1-tomme af deres stilke, mens de stadig er kastet ud i lunken vand; Fjern eventuelle blade, der falder ind under den vase vand linje. Overføre blomsterne til den forberedte vase hurtigt at undgå luftbobler i at komme ind deres stængler.

Tilskynde Cut iris til at blomstre

Give cut iris med en egnet indeklima at tilskynde energisk blomstrer. Holde dine snitblomster mindst seks fødder fra klimaanlæg, varmeapparater, kladder og modning frugt, som alle fremskynde deres nedbrydning. Det bedste sted for klippe iris er i et køligt rum, som modtager filtrerede eller indirekte sollys. Hvis blomster på din klippe iris ikke har blomstrede efter et par dage indendørs, fjerne højblade omkring ydersiden af blomst. Ændre floral konserveringsmiddel hver tre dage for at forhindre det fra stagnerende.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com