Stedsegrønne Viburnum buske

September 3

Viburnums er populære landskab planter af mange grunde, herunder attraktive frugt, duftende blomster og en tæt vane af vækst. Af de 150 arter og mange navngivne sorter er nogle mere attraktive end andre, selvfølgelig. Bær kan være gul, sort, orange, rød, pink eller blå og blomster er hvide til lyserøde, i klynger. De stedsegrønne typer gøre særlig god hække og skærme, men tendens til at være mindre kolde-tolerant end løvfældende arter.

Burkwood Kvalkved

Viburnum burkwoodii er en stor busk, 8 til 10 fod høj og bred, stedsegrønne i varmere områder, men næsten løvfældende i den nordlige udkant af sit sortiment, hvor vinteren temperaturer nå minus 20 grader F. blomster, i 2-3-tommer klynger, har en krydret duft og efterfølges af blå-sorte bær. Det kan lide jævnt fugtig jord i sol eller delvis skygge og er værdsat for sin modstandsdygtighed over for varme og forurening.

David Viburnum

Viburnum davidii er en lav busk, 2 til 3 fødder høje og dobbelt så bred, med attraktive store ovale blade, fremtrædende skimmeldannelse, og klynger af hvide blomster åbning fra lyserød knopper. Bærrene er en metallisk blå. Det gør bedst i skygge en del-skygge og jævnt fugtig jord, selvom det har nogle tørke-modstand når etableret. Det er hårdfør til 0 grader F.

Sød Viburnum

Viburnum odoratissimum er ganske høj, op til 20 fod, med blade så meget som 8 inches lang og 4 inches lang. Blomsterne bæres i konisk hvide klynger fra 3 til 6 inches lang og er let duftende. Det er beskadiget af frosten nedenfor midten-20's.

Leatherleaf Kvalkved

Viburnum rhytidophyllum, har som fælles navnet antyder, store, læderagtige, mørkegrønne blade, rynket på toppen og fuzzy under, på en multi dobbeltskaft busk, der vokser op til 15 fod høje. Blomster klynger er store og cremet hvid. Denne art er helt skygge tolerante, men vil tage nogle solen og har brug for regelmæssig vanding. Det er en af de mest hårdføre stedsegrønne viburnums, ned til minus 10 grader F.

Laurestinus

Viburnum tinus, en af de mest fleksible og problemfri viburnums, har 2-3 tommer blade og små klynger af hvide blomster åbning fra lyserød knopper i det meget tidlige forår. Det er en oprejst busk, til 12 fod høj, og gør en glimrende valg til hække og skærme, accepterer både sol og skygge. Bladene kan beskadiges ved 10 grader F, selvom grene vil tåle temperaturer ned til 0 grader.

Japansk Viburnum

Viburnum japonicum gør også en god hæk eller screening plant, især i mindre haver, bliver en tæt busk ca 6-8 fod høj og bred. Blomsterne er hvide og duftende, efterfulgt af røde bær. Det som en del-skygge eller skygge og er ikke kræsne med hensyn til jordtype. Det er hårdfør til 10 grader F.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com