Blåbær planter producerer hele sommeren?

September 5

Blåbær planter producerer hele sommeren?

Blåbær vokse på langlivede flerårige buske. Plant dem én gang og de vil belønne dig med bær år efter år. Blueberry buske kan leve i årtier med minimal pleje. Flere sorter af blåbær er vokset i USA, hvor omkring 90 procent af verdens kommercielle blåbær er produceret. Gartnere har udviklet blueberry buske til at vokse i forskellige hårdførhed zoner i hele USA og Nordamerika, med forskellige modning gange.

Sorter

Hver blåbær plante producerer én afgrøde af bær pr sæson. Blåbær er ikke self-fertile; krydsbestøvning af forskellige sorter er kræves for at producere bær. Sorter er grupperet efter tidspunktet for blomstrende og efterfølgende modning. Buske vil være mærket, så tidligt, midt i sæsonen eller sent. For god bestøvning og en rigelige afgrøde, skal gartnere plante sorter fra hver gruppe. De blomstrende perioder overlapper for god bestøvning og de modning gange overlapper hinanden så godt. Udvide din blueberry høst ved at dyrke flere sorter, der repræsenterer den fulde årstidens udvalg.

Typer

Blueberry buske er også kategoriseres som highbush eller lowbush. Highbush blåbær kan være 8 fod eller mere i højden, dækket med bær. Lowbush blåbær er små, shrubby planter, der kan være 1 til 2 fod i højden og vokse med en spredning vane. Flere sorter fra de forskellige modning grupper udgør begge kategorier, med ingen mærkbar forskel i de bær, de producerer.

Hvor at anlæg

Plante blåbær buske i fuld sol for optimal plante og frugt størrelse. Blåbær vil også tåler halvskygge, men produktionen vil blive reduceret. Blueberry buske har relativt lavvandede rødder, så find dem i et område med veldrænet jord, hvor de får rigelig vand. Hvis dit område har perioder med tørke, plante dine blåbær hvor du vil være i stand til at vande dem let.

Gødning og ændringsforslag

Blåbær har brug for sur jord. Ifølge den amerikanske Highbush blåbær Rådet, bør jord pH test mellem 4.09 og 5. I de fleste områder, skal du ændre jorden for at bringe pH-niveau ned før du plante blåbær. Løse jord pH tre til fire måneder før plantning. Tilføje tørv, som vil også tilføje humus og forbedre jordens dræning, eller tilføje landbrugs svovl. Retest jorden mindst en gang om året og ændre efter behov for at opretholde surhedsgrad. Gule blade er en advarselstegn på pH ubalance.

Vanishing bær

Ikke kun er blåbær begunstiget af mennesker, fugle og små dyreliv også smage dem. Du kan se dine blåbær buske blomstrer, sætte frugt og modnes, kun for at finde at de fleste af bær forsvinde lige før du kan hente dem. Fugle er berygtede berry-snatchers. Bruge netting over buskene for at holde fugle i skak; simpelthen fold tilbage netting, når du vil have adgang til at plukke bær.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com