Egetræer & deres historie

September 6

Egetræer & deres historie

Den mægtige egetræ betyder magt, styrke og vilje til at overleve. Fra Abraham Lincoln til græsk mytologi, har egetræer fundet en mangeårige plads i historien gennem årene. Mere end 600 arter af eg er blevet opdaget, og de massive træer fortsat at forskønne landskabet. Egetræer er generelt inddeles i to vigtigste arter, hvide og røde oaks.

Hvid Oaks

Hvid egetræer findes i de mere østlige områder af USA. Deres massive strukturer kan vokse op til 150 fod i højden og kaste agern frø før vintersæsonen. Gennemsnitligt dør de fleste frø med udbruddet af koldere vejr. Bladene har tendens til at være en skinnende grøn før ændre til en violet farve og udgyde fra træet. Hvid eg holder på dens blade hele vinteren, slippe dem kun, når nye knopper vises. Ligesom de fleste egetræer begynde hvid oaks agern frøproduktion mellem 20 og 50 år.

Røde Oaks

Red oak træer vokse op til 80 fod gennemsnit og består af et dybere rodsystem. Rød eg arter er en mere farverig træ, spænder fra pink i foråret, grøn i sommeren og violet i vintermånederne. Røde oaks vokse i et hurtigere tempo--nogle vokser så hurtigt som 2 fod per år. Røde oaks findes i de østlige og midtvestlige områder af USA.

Funktion

Flere hundrede sorter af egetræer er blevet opdaget i de sidste par århundreder. Mange oaks vokser vildt, mens andre bruges til landskabspleje og skygge træer. PIN egetræer og den nordlige rød eg er vokset til brug i haven dekoration. Mange af arternes eg ændre til strålende efterårsfarver før udgyde deres blade, at skabe en mere smuk vifte af natur. Trægulve og møbler er lavet primært af røde og hvide egetræer.

Historie

Græsk mytologi mente, at en art ånd i form af en smuk kvinde boede i et egetræ. Grækerne kaldte ånden, som boede kun så længe som træet, dryader. Navnet stammer fra udtrykket "drys," forstand eg. I Bibelen opfører Joshua en sten under et egetræ, etablering af en pagt mellem israelitterne og Herren. I 1808 købte Abraham Lincolns far synker foråret gård med en hvid eg der grænser op til kanten af ejendommen, således at skabe sin plads i historien.

Betydning

Gennem historien æret monarker, grækerne, romerne og mange andre kulturer egetræ. Nogle mente, at træet var helligt for guderne. Kings bar egeblad kroner, Druids tilbedt i eg Lunde og kristne bruge træ som et symbol på styrke i flere Bibelen passager. Dansk Tudor huse blev bygget med træ af eg, og den britiske Royal Navy brugte træ til fremstilling af mange af deres fartøjer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com