Hvornår skal du vælge Delicata

September 9

Hvornår skal du vælge Delicata

En sød smag vinter squash, delicata behov for varme temperaturer og masser af plads til at vokse. Vinter squash adskiller sig fra sommer squash i denne vinter squash er høstes, når modne, frøene er fuldt udviklede og skorpen bliver hård, giver mulighed for vinteropbevaring. Sommer squash høst opstår, når skorpen af frugt er stadig blød, ikke fuldt ud modnet og frøene helt endnu ikke udviklet inden for frugt. Med ret til voksende miljø- og vil delicata planter producere en overflod af friske squash og være klar til at vælge før vinteren sætter ind.

Hvornår skal man høste

Delicata er klar til at høste ca 100 dage efter plantning, når hvid skorpe bliver hårdt og slår beige og en orange nuance vises på squash. Som delicata tilgange modenhed, vil stænglerne forbinder frugt til vin begynde at tørre ud. Høste størstedelen af afgrøden i slutningen af September eller begyndelsen af oktober før frost hits, og skære stænglerne ved hjælp af haven grensakse eller en skarp kniv, så du ikke skader den resterende vin. Forlade en 2-tommer stykke af stilken knyttet til squash, som kortere stilke kan forårsage squash til at rådne.

Plantning

Når plantning delicata, overveje den plads, der kræves. Druesorter har brug for omkring 60 kvadratfod at vokse og sprede, og bush eller semi-vine sorter har brug for mindre plads, hvilket gør dem velegnet til mindre haven områder. Plantefrø, når jorden har varmet og enhver risiko for frost er gået; frø vil ikke spire på kold jord. For druesorter, plante fem frø 1-tommer dyb, i bakkerne 6 fod fra hinanden, udtynding til de stærkeste tre planter når frøplanter spire. Plantesorter, semi-vin tættere sammen og bush sorter 3 fødder fra hinanden.

Pleje

For vellykket vækst, dyrke regelmæssigt for at holde fri for ukrudt og ikke kingsize; squash foretrækker tørretumbler jord. Vand ved hjælp af soaker slanger eller drypvanding for at undgå meldug, der kan udvikle når blade forbliver fugtig fra overhead vanding. Undgå brug af insekticider, som squash har brug for bierne til bestøvning, men hvis det er nødvendigt, brug insektmidler tidligt på aftenen, når bierne er færdig med deres arbejde. Når høstet, gemme delicata squash på et tørt sted på 55 grader Fahrenheit og nyde det hele vinteren lang.

Sorter

"Delicata," også kendt som sød kartoffel squash, er lang, cylindrisk og fløde farvet med mørke grønne striber. Meget sød kultivarer "Honning båd" og "Sukkertoppen" er begge tan med mørke grønne striber og rund sort "Sød Dumplings" præsenterer en Råhvid baggrund med mørke grønne striber. Alle vinter squash sorter er klar til høst sent på sæsonen, når modne, har hårde rinds, og skallen bliver mørkere eller ændrer farve.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com