Hvorfor er det vigtigt at sætte op en køkkenhave?

September 12

Hvorfor er det vigtigt at sætte op en køkkenhave?

Plantning, opretholde og høst af grøntsager i en have har flere fordele. En have sikrer umiddelbar tilgængelighed af grøntsager du foretrækker. Haven-dyrket grøntsager er friskere, ofte sikrere, og nogle gange meget billigere end dem du køber fra en købmand.

Sundhed

Grøntsager til salg i supermarkeder er sjældent dyrket lokalt. Producenterne kan ved hjælp af, pesticider, herbicider eller forurenet vandingsvand. Certificerede økologiske fødevarer undgår disse problemer, men kan være dyre. Homegrown vegetabilske afgrøder er ikke just billige at vokse, men at kende kilden til maden er uvurderlig.

Smag

Grøntsager friske fra haven smagen helt forskellig fra de gennemsnitlige tilbud af dagligvarebutikker. Kommercielt tilgængelige råvarer har undertiden været sendt over lange afstande og opbevares ved temperaturer, der ikke favoriserer liv og smag af grøntsager.

Bekvemmelighed

Havearbejde, vedligeholdelse og bevare grøntsager kan ikke synes at være praktisk. Arbejdskraft er intens i løbet af et par korte måneder, men høsten kan nydes længe derefter. En kort gåtur til haven er mindre stressende end en lang køretur til købmanden. Du kan dyrke salat greens gennem det meste af året i milde klima. Rodfrugter som kartofler, gemme godt over vintermåneder i et køligt område, der ikke fryser. Canning eller tørring grøntsager som tomater og grønne bønner tager arbejde, men korrekt bevaret de vil vare et år.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com