Vinter vegetabilske Havearbejde Tips

September 13

Vinter vegetabilske Havearbejde Tips

Sommeren er ikke den eneste sæson for en køkkenhave. Cool-sæson planter trives i de køligere temperaturer for sent efterår og tidlige vinter, så du kan høste friske grøntsager selv efter den sne falder. At yde beskyttelse og ordentlig pleje i de koldere måneder sikrer planter lider ingen frostskader og fortsætte med at producere så længe som muligt.

At vælge vintergrøntsager

Der er to hovedtyper af winter grøntsager. Rodfrugter som gulerødder, sætte ikke på enhver ny vækst i vintermånederne. I stedet er de tilbage i haven sengen og høstet efter behov i hele vinter, i stedet for at blive gravet og opbevaret indendørs i efteråret. Andre grøntsager fortsætter med at sætte på ny vækst, så længe de er ordentligt plejet. Spinat, blade salat og broccoli er eksempler på disse typer af grøntsager. Plantning en kombination af rod og blade grøntsager giver dig et større valg i vinteren køkkenhave.

Sæson extendere

Den enkleste sæson extender er halm. Et tykt lag spredt over en seng af rodfrugter, hjælper med at isolere jorden og forhindrer frostskader til rødderne. Spinat og andre bladgrøntsager kan tåle temperaturer under frysepunktet for kort tid, men udvidede fryser hæmme nye vækst eller forårsage planter at dø tilbage. Indstilling af en kasse med glas top, kaldet en kold ramme, over planterne holder sig varm nok til at sætte på ny vækst i hele vinteren. Hoop huse, som består af plastik holdt ud planterne af bøjlerne, også undgå frostskader, men beskytter ikke fra ekstrem kulde.

Plante pleje

Når jorden er frosset behøver planter ikke yderligere vanding. Hvis bruger sæson extendere, vand, når jorden begynder at føle sig tør inde, fugtning ikke mere end de top 6 inches af sengen. De fleste planter kræver mindre vand om vinteren, fordi de er i det mindste delvis sovende og fugt i jorden fordamper langsommere. Bladgrøntsager kan drage fordel af en lys gødning ansøgning, hvis de stadig producerer nye vækst, men rodfrugter ikke kræver vinter befrugtning.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com