Køkkenhave Layout ideer

September 15

Køkkenhave Layout ideer

En ordentlig vegetabilske haven layout er ikke kun æstetisk men funktionelle samt, at give enkelte planter plads til at vokse og sprede, maksimal luftcirkulation og lettere høst. Layout afhænger af personlige smag, ledig plads, ønskede størrelse, om haven er en permanent funktion eller ej og fysiske begrænsninger af gartneren.

Traditionelle række Garden

Den traditionelle række have refererer til et stort plantning site med lange, parallelle rækker, hver med lignende planter. Rækker er fordelt på mindst to fødder fra hinanden for at tillade gartnere til at gå i mellem og har tendens til at dyrke grøntsager særlige behov. Dette layout er at foretrække frem for store haver hvor maskiner såsom havefræsere og mekaniske frø-spredere gøre opgaven lettere og fuldføre det hurtigere. Denne type af vegetabilske haven layout er den mindst omkostningskrævende da det mangler rejst haven senge eller beholdere og funktioner direkte plantning af frø eller planter i jorden.

Square Foot Garden

Kvadratfod havearbejde kombinerer fordelene ved en funktionel køkkenhave med æstetik af en lille, men formelle haverum, således at du kan vokse ønskede afgrøder på en dekorativ måde. Mel Bartholomew, diskuterer i sin bog "Square Foot havearbejde," voksende grøntsager i 12 x 12 tommer gitre direkte i jorden. Plante forskellige grøntsager i hvert kvadrat-foot gitter giver dig mulighed for at kontrollere fugt og næringsstoffer efter deres behov. Denne vegetabilske haven layout gør det muligt at vokse en række grøntsager i en begrænset plads.

Højbede og plantageejere

Indarbejde rejst senge eller plantageejere hvis havejord er dårlig, skadedyr såsom gnavere truer grøntsager eller du har rygproblemer. Container havearbejde øger produktiviteten, fordi hver tomme er beregnet til udplantning. Afhængig af personlig smag, dyrke lignende grøntsager i højbed eller rækker af to til tre grøntsager fordelt ligeligt fra hinanden. Grave en grøft i jorden i din ønskede længde og bredde og lægge et kursus af landskab tømmer i det. Pund armeringsjern hver fire fødder at sikre kursus i jorden og lå et andet kursus eller to af tømmer ovenover. Fastgør med metal stakes og fylde med god kvalitet pottemuld og kompost. Højbede eliminere behovet for tilling og grave jord til byggemodning, og afhængig af personlig smag, kan du også medtage begrebet kvadratfod havearbejde i din højbed. Line plantageejere fyldt med en enkelt stor plante eller flere små og sted indendørs eller udenfor.

Franske Garden

Franske havearbejde indarbejder grøntsager i en formel haven design; blanding af træer, buske, vinstokke og grøntsager i symmetriske senge, der forbedrer den overordnede skønhed af området. Denne vegetabilske haven layoutdesign tilbyder fordel af følgesvend havearbejde--plantning af visse blomster eller planter sammen med grøntsager, der fungerer som naturlige afskrækkende for skadedyr, eliminerer behovet for sprøjtning organiske pesticider. Det øger også farve og interesse i landskabet på grund af forskellige farvede og teksturerede planter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com