Pelargonier kan vokse i skyggen?

September 17

Pelargonier kan vokse i skyggen?

Geranium (Pelargonium sp.) er en alsidig, ikke-krævende plante, der tilføjer lyse farve til et blomsterbed, gårdhave container, hængende kurv eller vindue box fra tidlig sommer til den første frost. Mens de robuste planter er tørke-tolerante og har tendens til at være fri for skadedyr, er pelargonier ikke et godt valg en fuld-shade garden.

Hvor meget sol?

Selv om pelargonier elsker solen og er lykkeligste med seks til otte timer af lyse sollys om dagen, er sollys tidligt på dagen at foretrække. Det ideelle have sted for en geranium er et sted, hvor planterne udsættes for sollys i løbet af formiddagen, da pelargonier nyder godt af et par timer i eftermiddag skygge under den varmeste del af dagen. Eftermiddag skygge er især vigtigt i varme ørken klima med intense sollys, hvor pelargonier trives i så få som fire timer af morgen sol om dagen.

Fordelene ved sollys

Pelargonier vokset i for meget skygge undertiden overleve, men planterne er høj og ranglet og producere færre og mindre blomstrer. Uden sollys og tør luft, pelargonier er modtagelige for en bred vifte af sygdomme forårsaget af mangel på lys og fugtig, cool betingelser. Svampesygdomme som grå skimmel, sort rot og forskellige bakterielle sygdomme næsten altid betyde døden af anlægget. For at undgå sygdom forårsaget af fugtige forhold, give nok sollys og giver mulighed for 15 til 18 inches af mellemrum mellem hver plante.

Vanding i jorden pelargonier

Mens lejlighedsvis tørre perioder ikke gider pelargonier, gør planterne bedst med regelmæssig vanding. Vand pelargonier dybt, vand at give vand nok til at mætte rødderne, derefter ikke planterne igen indtil toppen 1 tomme af jord føles tør at røre. Pelargonier i varme, tørre klima kræver vand oftere end pelargonier i cool eller fugtigt klima, men pelargonier bør aldrig være i våde, mudret jord.

Vanding af potteplanter pelargonier

Pelargonier dyrkes i beholdere har brug for en pot med et drænhul i bunden, som undrained jorden kvæler rødderne og forårsager død af anlægget. Bruge en løs, veldrænet pottemuld som en tørv-baserede kommercielle pottemuld. Undgå havejord, som bliver tung og sammenpresset og tillader ikke ordentlig luft omløb eller vand absorption. Vand containere pelargonier grundigt og lad vandet løbe gennem drænhul, så ikke vand igen indtil toppen 1 tomme af jord føles tør. Pelargonier dyrkes i beholdere kræver vand oftere end i jorden planter, som jorden tørrer hurtigt. I varmt vejr, kan containertransport pelargonier kræve vand dagligt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com