Lobelia solen krav

September 21

Lobelia solen krav

Årlige lobelia blomstrer rigt i foråret og efteråret, der giver en bunke af hvide, lyserøde, blå eller lilla blomster til containere og haven senge. Lobelia er tolerant over for en række solen betingelser, men leverer den rette mængde lys kan tilskynde længere blomstring perioder og flere blomster på planterne.

Fuld sol

Lobelias foretrækker kølige temperaturer men kan vokse i fuld sollys i områder, hvor sommertemperaturer er mild. Fuld solsenge kan kræve yderligere vanding, som de er tilbøjelige til at tørre ud af mere hurtigt. Muld over sengen til at holde rødderne cool i høj sol steder. En 2-tommer barkflis lag forhindrer også, at jorden tørrer ud for hurtigt, som hjælper lobelia vokse frodige i de højere lysforhold.

Delvis sol

De fleste lobelia dyrkes i senge, der modtager nogle skygge, især i områder med varme, tørre somre. Lobelia vil ikke blomstre i fuld skygge, så Vælg senge, der modtager fuld morgen sollys og eftermiddag skygge, når det er muligt. Sollys ved middagstid er normalt varmest, så det er gavnligt at vælge senge, der er skygge på denne tid. Du kan også dyrke lobelia i senge, der modtager let dappled sollys, så længe der er ingen perioder med tunge skygge i sengen i løbet af dagen.

Sollys og blomstrende

Lobelias blomst bedst når de får nogle daglig sollys, men for meget sol kan hæmme blomstrende under de varmeste dage i sommer. Så længe du holder planterne vandes, blomstring normalt genoptages når temperaturerne begynder at køle i sensommeren eller tidlige efterår. Lobelia primært blomster i foråret og efteråret når sollys er lyse, men temperaturerne er cool.

Potteplante lys bekymringer

Potteplanter skal placeres i områder beskyttet mod middagssolen. Container-vokset lobelia er mere tilbøjelige til varmestress, fordi jorden i beholdere tørrer ud hurtigere end haven senge. Undgå indstilling af krukker eller ampler af lobelia i områder, der modtager fuld middagssolen. Smukt oplyste steder kan containerne kræve daglige vanding for at forhindre, at jorden tørrer ud for hurtigt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com