Sådan køber du Sumac træer

September 21

Sådan køber du Sumac træer

Små, shrubby sumac træer (Rhus spp.) tilbyder multiseason interesse. I foråret har de små blomster; om sommeren kan sport de røde bær kegler; og i efteråret blade ændre farver. Nogle bær forbliver på træet om vinteren, hvilket gør dette en året rundt godbid for gartnere. Gartnere i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 11 kan vælge mellem tre almindeligt dyrkede former af sumac uden bekymrende omkring den kløe-forårsager gift sumac.

Instruktioner

•Vælg sumac type du gerne vil plante. Bevingede sumac, staghorn sumac og fælles sumac er tre almindeligt plantet valg. Velegnet til hårdførhed zoner 5 til 11, vingede sumac (Rhus copallina) har grønne blomster og røde bær, og når 15 fødder i højde. Som navnet antyder, mangler glat sumac (Rhus glabra) de behårede kviste findes på andre arter. Det er i gennemsnit 15 fødder i højde og vokser i zoner 3 til 9. Staghorn sumac (Rhus typhina) kan nå 35 fod høj, vokser i zoner 4 til 8 og har røde bær og fløjlsagtig kviste.

•Plan din shopping tur ved at kalde lokale gartnerier for at bestemme, hvilken type sumac træer de bære og om de har sumac på lager. Bemærk hvilke planteskoler tilbyde træet så du kan besøge.

•Locate sumac træer på planteskolen. Det er ikke nok til at finde typen af sumac du ønsker. Du skal kontrollere træet er sundt ved at kontrollere rødder, gren struktur og blade af dit træ.

•Undersøg hvert træ container, at bemærke, om det er bøjet, revnet eller brudt. Træer i fattige containere kan have rod skader forårsaget af forkert håndtering, så holde sig væk fra disse. Knækkede grene er endnu et tegn på dårlig håndtering.

•Undersøg hvert træ blade. Forvent, at alle typer af sumac træer, har bleg grønne blade og store sammensatte blade. Hvis bladene vises gule, ser visne eller har brune pletter på dem, ikke købe træet. Det kan have en sygdom.

•Look tæt på træets grene. Undgå træer der har været beskåret, eller som har grene vokser for tæt, lodret, til stammen. Se i stedet for et træ med grene fordelt jævnt omkring den øverste 1/3 af stammen.

•Grasp i bunden af stammen med én hånd og trække op, forsøger at flytte stammen. Træk sidelæns. Hvis træet sumac har sunde rødder, vil du ikke kunne flytte træet i beholderen. Hvis træet skifter som du trækker, ikke købe det. Prøv flere træer, indtil du finder en god en. Når du har efterset container, blade, grene og rødder af din sumac træ, er du klar til at købe.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com