Sådan Beskær Nandina Domestica

September 22

Sådan Beskær Nandina Domestica

Nandina domestica er en pynt busk, almindeligvis kendt som nandina eller himmelske bambus bambus-lignende blade og oprejst Stokke. Selvom indfødte til Japan, Indien og Kina, er det vokset bredt i hele det sydlige USA for sin farverige blade og glittet røde bær. Dog, hvis efterlades uden opsyn i flere år, busk kan blive langbenet og de lavere Stokke bliver nøgne. Omhyggelig årlig beskæring kan resultere i en fuld, sunde udseende plante.

Vækst egenskaber

Nandina er en løvfældende busk, der trives i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 9. Det er stedsegrønne i zoner 8 og 9, men løvfældende hvis temperaturen falder til under 10 grader Fahrenheit, typisk i zone 6 og 7. Denne multi-caned busk tilbyder året rundt interesse i haven med små klynger af hvidlige blomster og gule støvknapper i foråret, efterfulgt af røde bær, der eksisterer gennem vinteren. Blade overgangen fra en Affjedre grøn gennem en attraktiv vifte af røde og grønne ind om vinteren. Nandina vokser godt i lys skygge til fuld sol. Selvom nandina foretrækker fugtige lerede jord, kan det tåle tørke.

Når at beskære

Beskæring når et år er tilstrækkeligt til at genoprette eller bevare en nandina. Det optimale tidspunkt for beskæring er i slutningen af vinteren før nye planternes vækst sker i det tidlige forår. Beskæring senere på sæsonen vil fjerne vækst tips og resultere i tabt Blomster og bær, som er centrale punkter af interesse senere på sæsonen. Imidlertid kan døde Stokke og grene fjernes når som helst. Flere filialer kan også skæres til dekorative visning i blomsterarrangementer eller kranse til enhver tid uden at skade planten.

Sådan Beskær

Beskæring kan ske med ren håndsakse eller Beskæresave. Før og efter brug rense beskæring værktøjer med en opløsning af 1 del blegemiddel og 3 dele vand i fem minutter før lufttørring for at forhindre spredning af sygdommen. Begynder ved at evaluere anlægget. Er der døde områder eller områder, der er for tyk? Målet er at tynde og balance busk. Følg beskæring "reglen om tre" at anbefaler skære en tredjedel af Stokke i stueplan, en tredjedel af Stokke ved mellemliggende højder og forlader en tredjedel af Stokke uberørt. Vælg de ældste Stokke til at skære til jorden og forsøger at space dem hele busken. Hvis det er muligt, lade de yngre Stokke uncut. Dette bør resultere i en velformet sundt udseende plante.

Punkter at overveje

Flere punkter bør overvejes, når plantning eller arbejder med nandina. Først, nandina er nu betragtes som en invasive arter i en række sydlige stater herunder Texas. Det spreder sig ved roden spirer eller frø og fortrænger indfødte planter. Check staten invasive plante databaser for status på nandina i dit område. For det andet, selv om ingen toksicitet er blevet rapporteret hos mennesker, indtaget bær kan være giftige for katte og nogle græssende dyr; Nandina skal holdes væk fra kæledyr og må ikke naturalize til græsarealer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com