Hvis jorden er for syre, blomster vil blomstre?

September 23

Hvis jorden er for syre, blomster vil blomstre?

Jordens pH-værdi påvirker væksten af blomster og andre planter. Mange planter foretrækker lidt sur eller neutral jord pH, trives under sådanne betingelser. Dog vokser andre bedst i virkelig sure betingelser, som andre planter finder uacceptable.

Toksicitet

Lav pH niveauer gør giftige kemikalier i jorden tilgængelige til planter og blomster. Aluminium og mangan tilgængelighed øger som pH niveauer reach 5.5 eller lavere. Dette kan være et problem i naturligt høj-aluminium lerjord.

Næringsstoffer

Som pH sænker, ændre de næringsstoffer til rådighed i jorden, herunder jern, molybden og calcium. Syre jord har mere jern, men mere molybdæn og calcium tilgængelig for planten optagelse. Disse forandringer føre til mangel på en fosfor, en af de store plantenæringsstoffer. Således anses syre jord ufrugtbar for mange, men ikke alle, planter.

Undtagelser

Nogle blomster ikke blot blomstre, men også trives i sur jord. Eksempler kan nævnes hortensia og Rhododendron. Disse planter foretrækker syre jord og har brug for selv særlige syre gødning og årlige jord ændringer at opretholde surhedsgrad. Plantning sådanne blomster i områder med syre jord viser meget lettere end at forsøge at hæve pH ved ændring af den jord, som virker kun midlertidigt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com