Hvad er den mindste spireevne temperatur for Broccoli?

September 25

Hvad er den mindste spireevne temperatur for Broccoli?

Broccoli (Brassica oleracea var. botrytis) er et populært medlem af kål familien af grøntsager. Denne cool sæson afgrøder vokser godt i foråret og efteråret, selv om nogle sorter er blevet avlet til at producere hoveder og opretholde god spise kvalitet gennem varmen sommer. Broccoli frø kræver varm en temperatur for spiring, så det kan være svært at få planter ud til en god start tidlig om foråret når jorden er koldt.

Spiring temperaturer

Broccoli frø vil spire over en bred vifte af temperaturer fra-40 grader til 85 grader Fahrenheit. Dog bliver spiring langsomme og upålidelige i den lavere ende af dette interval, især når frøene er plantet i almindelig havejord - frøene kan rådne før de har en chance for at spire.

Minimumstemperatur

Den teoretiske mindste spireevne temperatur for broccoli er ca 40 grader F, men realistisk minimumstemperatur bestemmes af din såningen betingelser. Forskning på broccoli frø spiring indikerer f.eks., at lavere temperaturer øge længden af tiden fra såning til sætteplante fremkomsten. Ved 50 grader F var intervallet ni dage; ved 60 grader F var intervallet fem dage; og på 68 grader F, var det kun tre dage.

Direkte såning

Hvis du såning broccoli i fugtigt forår jord med højt ukrudt pres, skal du nok vente til jordbundens temperatur har nået 60 grader F. Ved lavere temperaturer bliver spiring så langsom, at frøene kan rådne, og ukrudtet bliver normalt spire og vokse hurtigere end broccoli frøplanter. Hvis din jord er veldrænet og din weed situation er overskueligt, kunne du prøve såning på 50 grader F.

Såning indendørs

Det er ofte vanskeligt at opnå god broccoli høst fra direkte såning. Broccoli vokser bedst i de kølige dage i foråret, men i modsætning til andre cool sæson afgrøder som salat og radise, broccoli foretrækker varme jord for spiring. Hvis du venter indtil jorden er varm til tilså frø, måske vejret Drej varme og tørre før broccoli planter danner hoveder. Du kan undgå dette problem ved såning af frø indendørs. For indendørs såning, forsøge at opretholde den frø-start medium i nærheden af optimal spireevne temperatur for broccoli, som er omkring 75 grader F.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com