Haven grøntsager, der vokser i skyggen

September 29

Den vegetabilske avleren har til at arbejde hårdere for at høste grøntsager fra shady dele af haven. Ikke vokser mest bedst i skyggen, men mange vil vokse i delvis skygge. Plante cool-sæson grøntsager og dem, der ikke kan lide en stabil solbad. En række grøntsager bliver den belønning, at tilskynde dig til at plante nogle du ellers ville overse.

Planlægning

Ikke alle skygge er det samme. Undersøge skygge i haven til at bestemme, hvad der skaber den skyggefuldt område og om den modtager nogen form for lys. Skyggen kan tætte, lavet af skygger af tilstødende bygninger. Det kan kun være skyggefulde i højden af sommeren, når bladene på de omkringliggende træer er fuld. Skyggen kan falde kun under tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. Arbejde med disse variabler, når du foretager din vegetabilske valg. Selv i de shadiest områder er der normalt indirekte lys.

Tommelfingerregler

Bladgrøntsager grønne grøntsager er de mest skygge-tolerant grøntsager. Grøntsager, der blomstrer først og derefter frugt skal de mest sol. Det omfatter de fleste vining grøntsager, såsom som bønner, aubergine og squash. Rodfrugter falde et sted i mellem og har brug for nogle, men fuld ikke sol. Plante radiser meget tidligt i foråret. Følg dem med gulerødder, roer og majroer i din lyssky zoner. Vær kreativ med de bladgrøntsager. Vælg blandt mange sorter af salat og spinat sammen med chard, endivie og rucola. Grønkål, sennep greens, collards og kål vokse med kun delvis sol.

Fordele

Bladgrøntsager kan plantes flere gange i løbet af året. De vokser hurtigt, og du kan frø dem ind i lyssky senge med intervaller på en uge eller to. Plant dem så snart du kan arbejde i jorden i foråret. De vil være klar før sommeren er varm. Skyggefulde områder beskytter mod solen, og du kan høste successive beplantninger hele sommeren og i efteråret. Grønne kan være mindre end dem plantet i solen, men de vil være lige så eller mere rigelige.

Usædvanligt valg

Fyld din skyggefuld have med grøntsager du ikke måske normalt plante. Overveje skov grøntsager, såsom spiselige fiddlehead bregner, svampe eller kørvel til områder med mindre end fire timer solen eller solen filtreret gennem blade af træerne. Overveje rabarber eller kålrabi for dels skyggelagte områder. Prøv skygge-elskende salat pepperomia, også kendt som vietnamesiske Krabbe klo. Den har hjerteformede blade og hele planten kan bruges i en salat.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com